Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Online-palvelun ohje

KSOY Onlinessa voit muokata yhteystietojasi, asettaa häiriötiedotteeseen haluamasi vastaanottotiedot, katsoa verkkopalvelusopimuksen tietoja, seurata sähkönkulutuksen ja kustannusten kehittymistä, seurata laskuja ja niiden suorituksia sekä jättää yhteydenottopyynnön. Palvelu on käytössäsi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Näin pääset alkuun sen käytössä.

1. Kirjaudu online-palveluun

Pääset kirjautumaan Online-palveluun osoitteessa https://online.ksoy.fi tai verkkosivujemme oikean yläkulman sinisestä painikkeesta. Online-palveluun kirjautuminen tehdään sähköpostiosoitetta ja vahvaa tunnistautumista hyödyntämällä. Saat ensin linkin antamaasi sähköpostiin. Vahvista se ja kirjaudu  sisään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vahva tunnistautumisesi pysyy voimassa seuraavat 30 päivää, jolloin pääset palveluun pelkän sähköpostiosoitteen avulla.

 

Yhteisasiakkuus

Jos sopimus on useamman kuin yhden henkilön nimellä, sopimuksen osakkaat pääsevät kirjautumaan ja katsomaan asiakastietoja omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella.

Edustajuus

Jotta pääset näkemään organisaation, yhteisön tai toisen henkilön tietoja Online -palvelusta, sinulle tulee olla määritelty edustajuus asiakastietojärjestelmässämme. Yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön edustajan tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme p. 05 7780 500 ja ilmoittaa edustajuuden avaamiseksi tarvittavat asiakastiedot ja tarvittaessa valtakirja.

Kun haluat katsoa Onlinessa edustamasi tahon asiakastietoja ja oikeudet ovat kunnossa, voit vaihtaa roolia klikkaamalla yläpalkista omaa nimeäsi ja valita haluamasi roolin alasvetovalikosta.

2. Online-palvelun etusivu

Kirjauduttuasi Online-palveluun, pääset etusivulle. Ylävalikosta voit valita palvelun kielen sekä mitä sopimustietoja tarkastelet.

Välilehdillä oleva koontinäkymä tarkoittaa etusivun näkymää. Pääset siitä aina palvelun etusivulle, samoin kuin KSOY-tunnusta klikkaamalla. Kulutustietoihin, laskuihin ja sopimuksiin pääset tutustumaan tarkemmin välilehtien kautta.

Etusivulta näet tähänastisen sähkönkulutuksesi ja pörssisähkön hinnan.

Pikatoiminnoissa pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan omia tietojasi, sopimuksiasi sekä tutustumaan kulutustietoihin ja laskuihin. Etusivulla näkyvät myös käyttöpaikat ja kolme uusinta laskua.

Oikealla alareunassa olevaa sinistä kuuloketunnusta painamalla pääset ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun.

3. Omat tiedot

Etusivun Omista tiedoista klikkaamalla pääset Asiakastiedot-sivulle, jossa voit tarkistaa ja päivittää yhteystietosi. Määritä, millä kielellä ja millä kanavalla sinuun ollaan yhteydessä sopimustasi koskevissa asioissa. Pidä sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi tiedot ajan tasalla. Osoitetiedot pääset muuttamaan vain sähkösi myyvän yhtiön kautta.

Oikealta yläreunasta pääset katsomaan ja päivittämään häiriöviestintä-asetuksia. Täällä voit tilata puhelimeesi tai sähköpostiisi maksuttomat tiedotteet sähkönjakelun keskeytyksistä ja häiriöistä sekä määritellä viestien toimitustavat.

 

 

4. Sopimukset

Sopimukset-välilehdeltä näet verkkosopimuksesi käyttöpaikoittain. Klikkaamalla Näytä-painiketta saat niistä tarkemmat tiedot.

5. Kulutustiedot

Kulutustietoihisi pääset etusivulta suoraan tai välilehdeltä ylävalikoista.

Pikavalinnoista pääset tarkastelemaan käyttöpaikkasi sähkön käyttötietoja valitsemaltasi ajanjaksolta päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuosikohtaisesti. Jos sinulla on useita käyttöpaikkoja, voit valita käyttöpaikan osoitteen oikealla puolella olevasta nuolesta.

Kuvaajalla näkyy valitun ja edellisen jakson kulutustiedot, käyttöpaikkaa lähimmän sääaseman vuorokauden keskilämpötila ja sähkön pientuottajilla myös sähköntuotannon määrä sekä Nord Pool -sähköpörssin tuntikohtaiset hinnat.

  • Tarkan arvon saat katsottua siirtämällä hiiren haluamaasi kohtaan kuvaajalla.
  • Voit poistaa tarpeettomia vertailutietoja klikkaamalla kyseistä sanaa taulukon alapuolella. Klikkaamalla, saat tiedot tarvittaessa myös takaisin.
  • Kuvaajan alla olevasta linkistä pääset lataamaan tuntikohtaiset kulutukset Excel -tiedostona haluamaltasi ajanjaksolta.
  • Tiedot näkyvät enintään viiden viimeisen vuoden ajalta tai niin kauan kuin sopimuksesi on ollut kohteessa voimassa.

6. Laskut

Online-palvelun etusivulta näet kolme viimeisintä laskuasi. Laskut-välilehdellä näet kaikki verkkopalvelulaskusi summineen ja eräpäivineen. Näet myös helposti maksetut laskut sekä maksettavana olevat laskut. Klikkaamalla Näytä-painiketta saat laskun tarkemmat tiedot sekä pääset lataamaan laskun itsellesi pdf-muodossa. Laskut ovat verkkopalvelulaskuja, vaikka laskun tiedoissa lukee yhdistelmäsopimus.

7. Yhteydenottopyyntö

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa sinistä kuuloke-ikonia. Siitä avautuu yhteydenottolomake, jossa voit valita aiheen ja kertoa viestisi. Määritä myös, miten haluat vastauksen ja lähetä lomake. Yhteydenotto-painike seuraa asiointiasi koko palvelussa vierailusi ajan. Vastaamme yhteydenottopyyntöihin 3 arkipäivän sisällä.

Lisätiedot

Asiakaspalvelumme opastaa tarvittaessa Online-palvelun käytössä. Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 05 7780 500 ma–pe klo 8–17.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki