Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Online-palvelun ohje

KSOY Onlinessa voit muokata yhteystietojasi, asettaa häiriötiedotteeseen haluamasi vastaanottotiedot, katsoa verkkopalvelusopimuksen tietoja, seurata sähkönkulutuksen ja kustannusten kehittymistä, seurata laskuja ja niiden suorituksia sekä jättää yhteydenottopyynnön. Näin pääset alkuun sen käytössä.

1. Kirjaudu online-palveluun

Pääset kirjautumaan Online-palveluun osoitteessa https://online.ksoy.fi tai verkkosivujemme oikean yläkulman sinisestä painikkeesta. Kirjautuessasi sinun täytyy tehdä vahva tunnistautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Yhteisasiakkuus

Jos kyseessä on yhteisasiakkuus, eli sopimus on useamman kuin yhden henkilön nimellä, sopimuksen osakkaat pääsevät kirjautumaan ja katsomaan asiakastietoja omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella.

Edustajuus

Jotta pääset näkemään organisaation, yhteisön tai toisen henkilön tietoja Online -palvelusta, sinulle tulee olla määritelty edustajuus asiakastietojärjestelmässämme. Yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön edustajan tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme p. 05 7780 500 ja ilmoittaa edustajuuden avaamiseksi tarvittavat asiakastiedot ja tarvittaessa valtakirja.

Jos sinun tarvitsee katsoa Onlinessa edustamasi tahon asiakastietoja ja oikeudet ovat kunnossa, voit vaihtaa roolia klikkaamalla sinisestä yläpalkista omaa nimeäsi ja valita haluamasi roolin.

2. Online-palvelun etusivu

Kirjauduttuasi Online-palveluun, pääset etusivulle. Etusivulta näet avoimien laskujen summan, kuluvan kuukauden sähkön kulutuksen, mahdolliset tiedotteet ja viimeisen 12 kk sähkönkulutuksen pylväsdiagrammina.

Sinisestä yläpalkista löydät linkin yhteydenottolomakkeelle, voit valita kielen (suomi tai ruotsi) tai vaihtaa asiakasroolia, mikäli sinulla on oikeus edustaa useita asiakkuuksia. Valkoisesta ruksista saat palvelun suljettua ja palaat kirjautumiseen.

Sinisen yläpalkin alapuolelta löydät neljä välilehteä (omat tiedot, energiaraportti ja laskut), joista pääset tutustumaan aiheisiin tarkemmin.

Tee sähkösopimus -välilehti ei ole käytössä, koska sähkönmyynti on KSOY:llä päättynyt.

Näytön alaosassa näet asiakaspalvelumme yhteystiedot ja tietosuojaselosteen.

Vasemman yläkulman KSOY-logo näkyy kaikilla välilehdillä ja sitä klikkaamalla pääset aina palaamaan etusivulle.

3. Omat tiedot

Klikkaamalla sinisen yläpalkin alta, Omat tiedot -välilehteä, saat näkyviin omat yhteystietosi, häiriötiedoteasetukset ja sopimustietosi.

 • Yhteystietoja pääset muokkaamaan sinisestä Muokkaa -painikkeesta.
 • Häiriötiedoteasetuksia pääset katsomaan ja muokkaamaan sivun keskiosan sinisestä painikkeesta, jos olet Kymenlaakson Sähköverkon asiakas.
 1. Valitse, että haluat vastaanottaa häiriötiedotteita.
 2. Valitse, että haluat vastaanottaa tekstiviestejä.
 3. Jos haluat muokata tietoja lisää, klikkaa: Hallinnoi käyttöpaikan lähetystietoja.
 4. Määritä mihin aikoihin haluat vastaanottaa häiriötiedotteita.
 5. Määritä millaisia häiriötiedotteita haluat vastaanottaa.
 6. Hyväksy lopuksi tekemäsi muutokset.
 • Verkkopalvelusopimuksen tietoja pääset katsomaan tarkemmin klikkaamalla Katso-linkkejä sivun oikeassa alareunassa.

 

 

4. Energiaraportti

Löydät Onlinesta tällä hetkellä kaksi hieman erilaista energiaraporttia. Vanhan energiaraportin ohje on alla ja uudistetun energiaraportin ohjeet löydät tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).

Sinisen yläpalkin alta Energiaraportti-välilehdeltä näet sähkönkulutustietosi. Energiaraportti jakautuu kahteen välilehteen: sähkön käyttöön ja kustannuksiin.

Sähkön käyttö -välilehti

Pikavalinnoista pääset tarkastelemaan käyttöpaikkasi sähkön käyttötietoja valitsemaltasi ajanjaksolta päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuosikohtaisesti. Jos sinulla on useita käyttöpaikkoja, voit valita käyttöpaikan osoitteen oikealla puolella olevasta nuolesta.

Kuvaajalla näkyy valitun ja edellisen jakson kulutustiedot, käyttöpaikkaa lähimmän sääaseman vuorokauden keskilämpötila ja sähkön pientuottajilla myös sähköntuotannon määrä sekä KSOY Pörssi -asiakkailla Nord Pool sähköpörssin tuntikohtaiset hinnat.

 • Tarkan arvon saat katsottua siirtämällä hiiren haluamaasi kohtaan kuvaajalla.
 • Voit poistaa tarpeettomia vertailutietoja klikkaamalla kyseistä sanaa taulukon alapuolella. Klikkaamalla, saat tiedot tarvittaessa myös takaisin.
 • Kuvaajan alla olevasta linkistä pääset lataamaan Excel -tiedostona viimeisen 12 kuukauden tuntikohtaiset kulutukset.
 • Tiedot näkyvät enintään viiden viimeisen vuoden ajalta tai niin kauan kuin sopimuksesi on ollut kohteessa voimassa.

Pörssisähkön hinnat

Jos sinulla on voimassa oleva KSOY Pörssi -sähkösopimus, saat pörssihinnan näkymään kuvaajalla näin:

 • Valitse Pikavalinnat -otsikon alta ’päivä’.
 • Valitse Ajanjakso -otsikon alta haluttu tarkasteluväli (Pörssi-sopimuksen voimassaolo ajalta).
 • Saat taulukkoon Pörssihinnan muiden käyrien lisäksi. Näkyvä hinta on Nord Poolin hinta ilman KSOY Pörssi -sopimuksen perusmaksua, toimitusmaksua tai arvonlisäveroa.
 • Huom! Saat tuntikohtaisen erittelyn sähkönhinnastasi Laskut välilehden alta (ks. tarkempi ohje kohdasta 6. Laskut / Tuntikohtainen pörssihinnan erittely.

Pientuotannon seuraaminen

Jos olet pientuottaja, näet Online-palvelussa netotetun sähkönkulutuksesi (Kulutus – sininen käyrä) sekä ulos myydyn ylijäämäsähkön (Tuotanto -punainen käyrä).

Kustannukset -välilehti

Kustannukset -välilehdellä näet käyttöpaikkasi kustannukset valitsemaltasi ajanjaksolta kuukausikohtaisena pylväsdiagrammina. Kustannukset on jaoteltu siirtomaksun, sähköenergian ja sähköveron osuuteen. Viemällä hiiren haluamaasi kohtaan graafilla, näet kuukauden tarkemmat euromääräiset kustannukset. Kustannukset sisältävät arvonlisäveron.
Kustannukset alkavat näkyä, vasta 22.3.2021 lähetetyistä laskuista alkaen kustannuskaaviossa.

5. Laskut

Laskut-välilehti jakautuu laskut-osioon (vasemmalla) ja suoritukset-osioon (oikealla).

Laskut-osiossa pääset katsomaan uudesta Onlinesta löytyviä laskuja. Saat rivin auki klikkaamalla Katso-linkkiä rivin oikeassa reunassa.

Yhdistelmäsopimus -rivillä kokonaisasiakkaamme näkevät sähköenergian ja sähkönsiirron yhteissumman.

Sähkönmyyntisopimus -rivillä näkyy sähköenergian osuus laskusta.
Verkkopalvelusopimus -rivillä näkyy verkkopalvelun osuus laskusta.
Vanhoja, ennen 22.3.2021 tehtyjä laskuja pääset katsomaan klikkaamalla sinistä Vanhat laskut -painiketta.

Jos olet kokonaisasiakkaamme, eli ostat KSOY:ltä sähkön verkkopalvelun ja sähkön myynnin, laskun kokonaissumma näkyy yhdistelmäsopimus-rivillä. Sähkön myynnin osuus laskusta näkyy sähkönmyyntisopimus-rivillä ja sähkön verkkopalvelun ja sähköverojen yhteissumma näkyy verkkopalvelusopimus-rivillä.

Saat avattua laskun PDF-muodossa klikkaamalla laskun numeron kohdalla olevaa sinistä linkkiä.

Suoritukset-välilehdellä näet vastaavasti yhteenvedon maksusuorituksistasi.

Tuntikohtainen Pörssi-hinnan erittely

Jos sinulla on KSOY Pörssi -sopimus ja olet Kymenlaakson Sähkön myynti- ja verkkopalveluasiakas, voit ladata erittelyn tuntikohtaisista kulutuksistasi, tuntikohtaisista spot -hinnoista ja näiden mukaan muodostuvasta henkilökohtaisesta tuntihinnastasi klikkaamalla Laskut -välilehdellä yhdistelmäsopimuksen alta löytyvää ”tuntikohtaiset kulutukset” -linkkiä. Huomaathan, että hinnat on ilmoitettu alv. 0% ja ilman toimitusmaksua. Erittelyssä ilmoitetun hinnan päälle tulee KSOY Pörssi sopimuksen perusmaksu, toimitusmaksu ja alv 24 % (1.12.2022-30.4.2023  alv. 10 %).

Jos sinulla on KSOY Pörssi -sopimus, mutta kohteesi on toisen sähköverkon alueella, löydät ”tuntikohtaiset kulutukset” -linkin sähkön myyntisopimukset -osion alta.

Huom! Applen laitteissa ohjelmistot poikkeavat Microsoftin ohjelmista, jonka takia Excel-tiedosto ei välttämättä avaudu oikein, vaan raportin luvut näkyvät väärissä sarakkeissa. Jos tällaisia ongelmia ilmenee, kokeile tiedoston avaamista toisella laitteella tai lataa jokin tiedoston näyttämiseen soveltuva ohjelma Applen laitteelle.

 

6. Yhteydenottopyyntö

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme klikkaamalla sinisestä yläpalkista Ota yhteyttä -linkkiä, joka avaa yhteydenottolomakkeen. Valitse yhteydenoton aihe, kirjoita asiasi vapaaseen kenttään, valitse vastaustapa ja lähetä lomake. Vastaamme yhteydenottopyyntöihin 3 arkipäivän sisällä.

 

Lisätiedot

Asiakaspalvelumme opastaa tarvittaessa Online-palvelun käytössä. Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 05 7780 500 ma–pe klo 8–17.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki