Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Energiaa

Tietoa ja tarinoita energiasta ja sähkönkäytöstä.

Vapaalla

Näin laitat mökin talviteloille – muistathan tehdä nämä asiat ennen pakkasten tuloa

Tässä muistilista siitä, mitä kaikkea mökillä pitää tehdä ennen pakkasia.  Samalla voit vähentää energiankäyttöä mukavuudesta tinkimättä.

Vapaalla

Tortillojen tekeminen on hauskaa yhdessäoloa

Itse tekemällä tortilloista saa lisäaineettomia ja juuri oman maun mukaisia. Täytteissä voi hyödyntää oman kaapin antimia ja vähentää ruokahävikkiä.

Energiaa säästämässä

Syökö sähkölaitteesi liikaa sähköä? – energiankulutusmittarilla selvität todellisen kulutuksen

Viekö vanha jääkaappi normaalia enemmän sähköä? Pitääkö laturit ottaa irti seinästä? Näin löydät turhaa sähkönkäyttöä kulutusmittarin avulla.

Verkossa

Kotivara auttaa sähkökatkon yli – onko teillä kotivarat kunnossa?

Kun myrsky yllättää, voi sähkönjakeluunkin tulla katkoksia. Parasta on varmuuden vuoksi tarkistaa omat kotivarat. Kuinka pitkään niiden avulla pärjätään teillä?

Kotona

Ledit mahdollistavat uudenlaiset valaistusratkaisut

Energiansäästön lisäksi ledit tuovat sisustajalle uusia mahdollisuuksia tunnelmanluontiin. Tulevaisuudessa niistä on vielä paljon muuhunkin.

Verkossa

Kun saarikohteessa avomerellä katkeaa sähköt, apu ei aina ole napin painalluksen päässä

Heinäsaaren merikaapelivian korjaus on yksi KSOY:n vaativimmista sähköverkon vikatilanteista viime vuosina, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Koko tarinaan voit tutustua lukemalla tämän jutun.

Energiaa säästämässä

Lämmityskauden sähkönsäästövinkit – mitä on tehtävissä sähkölämmitystalossa

Lämmityskauden sähkölaskuun on hyvä varautua, sillä se voi nousta etenkin sähkölämmitystalossa. Tässä energiansäästövinkkejä, joiden avulla kulutusta voi nopeimmin ja helpoimmin vähentää.

Energiaa säästämässä

Näin etenee aurinkosähköjärjestelmän liittäminen sähköverkkoon ja pientuottajaksi ryhtyminen

KSOY:llä pientuottajien määrä on kasvanut kuluvana vuonna vauhdilla. Käytännön asiat mietityttävät, ja niistä tulee meille paljon asiakasyhteydenottoja. Olemmekin koonneet tähän pakettiin tietoja siitä, miten aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto käytännössä etenee.

Kotona

Lasitettu parveke tai terassi hyötykäyttöön sähköistyksellä ja sisustusvinkeillä

Lasitetusta parvekkeesta tai terassista saa sisustamalla ja harkitulla valaistuksella viihtyisän oleskelutilan. Sähköistämällä tilan saa nostettua uudelle tasolle.

Energiaa säästämässä

Vilja Schepel kannustaa kierrättämään ja korjaamaan vanhaa

Luonnon ja vanhan rakennusperinteen kunnioittaminen ovat tärkeitä asioita Huvila ja Huussi -ohjelmasta tutulle Vilja Schepelille. Luonnossa liikkuen nollautuu myös oma stressaantunut mieli.

Energiaa säästämässä

Mottinetistä voi nyt ostaa ja myydä polttopuuta kaikkialla Suomessa

Uudistuneessa sähköisessä polttopuukaupassa, MottiNetissä, polttopuuta voi nyt tarjota myytäväksi minne tahansa Suomeen. Ostajat näkevät myynti-ilmoitukset kunnittain sen mukaan, missä on tarjontaa. Kauppaa käydään edelleen suoraan ostajan ja myyjän välillä.

Kotona

Naantalin asuntomessutaloissa eletään keskellä luontoa

Saaristomaisemaan kauniisti sulautuvat messutalot tuovat luontoelementin myös sisälle asuintiloihin. Isot ikkunat, luonnonmateriaalit sisustuksessa ja ympäristöstä haettu värimaailma tekevät kokonaisuudesta rauhallisen. Laajat terassit ja upeat kesäkeittiöt jatkavat tilaa suoraan luonnon helmaan. Paljon mielenkiintoista löytyi messualueelta. Tässä joitakin esimerkkejä.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki