Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Energiaa

Tietoa ja tarinoita energiasta ja sähkönkäytöstä.

Vapaalla

Kesäherkut kulhoissa: Tuoreita ja terveellisiä makuelämyksiä

Omasta puutarhasta, torilta tai grillin antimista kerätyt ainekset tekevät kesäkulhoruoista erityisen herkullisia ja terveellisiä. Näiden ruokien valmistus on helppoa ja nopeaa, ja ne tarjoavat maukkaita makuelämyksiä koko perheelle.

Vapaalla

Niirasten mökkiremontti muutti mökin käytön ympärivuotiseksi

Vilja Schepel kävi tutustumassa Niirasten mökkiremonttiin. Energiatehokkaalla remontilla kesämökistä on saatu entistä enemmän iloa arkeen. Rento vapaa-ajanvietto yhdistyy hyvin viisihenkisen perheen vauhdikkaaseen elämänmenoon.

Energiaa säästämässä

Näin säästät energiaa verhoilla

Pimennysverhot ja erilaiset kaihtimet blokkaavat auringonsäteitä, jolloin kodin viilennyslaitteiden käyttötarve pienenee ja energiaa säästyy. Viisaasti valituilla verhoilla voit säästää energiaa myös talvella: verhot vähentävät ikkunoiden ja ovien kautta kulkevaa lämpöhukkaa ja estävät vedontunnetta.

Energiaa säästämässä

Luonnonvoima pyykkipäivään: Kuivata ulkona ja pese viileämmässä

Ulkona kuivaaminen ja viileämmässä peseminen ovat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, jotka säästävät energiaa ja rahaa. Palkaksi saa myös puhtaan ja raikkaan tuoksun.

Kotona

Kukkien hyödyntäminen keittiössä: Uusia ideoita ja makuelämyksiä

Luonto tarjoilee meille monipuolisen valikoiman syötäviä kasveja ja kukkia, herkullisia villiherkkuja. Niiden ainutlaatuinen maku ja ulkonäkö ovat vertaansa vailla ruokapöydässämme.

Verkossa

Pistorasiaan liitetty sähkölaite voi aiheuttaa häiriöitä sähköverkkoon

Millaisia sähkölaitteita sähköverkkoon voi liittää ja mitä sähkönkäyttäjän on hyvä niistä tietää. Lue myös, millaista suojaa sulake antaa.

Kotona

Veden puhtaus on puoli juomaa mökilläkin

Vaikka Suomi on tuhansien puhtaiden järvien maa, pintavedet eivät yleensä ole juomakelpoisia. Siksi mökillä on turvallisinta puhdistaa ainakin juomavesi ja ruoanlaitossa käytettävä vesi. Tehokkaimmat suodatuslaitteistot tekevät jopa sinileväisestä järvivedestä ja suolaisesta merivedestä käyttökelpoista.

Kotona

Sähköturvallisuus ensin: Vinkit turvalliseen sähkön käyttöön ulkona

Akkukäyttöiset työkalut tarjoavat kätevän tavan hoitaa erilaisia puutarha- ja remonttihommia turvallisesti. Sähkölaitteiden käytössä ulkotiloissa on omat erityisvaatimuksensa, joihin on hyvä paneutua ennen kuin ryhtyy työhön.

Vapaalla

Kasvien tunnistaminen on helppoa oman älypuhelimen avulla

Onko tienvarressa kasvava kukka kissankello vai harakankello? Ota kesän kukkaloistosta enemmän irti tunnistamalla kasvit älypuhelimen sovelluksella.

Verkossa

Aiotko ryhtyä pientuottajaksi

Tutustuthan pientuotannon liittämiseen liittyviin käytännön asioihin etukäteen.

Vapaalla

Miten akkusaha toimii polttopuiden katkomisessa mökkiolosuhteissa?

Kokeilimme kolmea erikokoista akkuketjusahaa kesämökin polttopuiden teossa. Ammattimetsuri Jyrki Näkillä ei ollut aiempaa kokemusta akkusahoista, joten hänen kommenttinsa perustuivat suoraan ensikokemukseen.

Vapaalla

Ilo irti kasvihuoneesta lisälaitteilla

Taimet kukoistavat, kun niillä on tasainen kastelu kastelujärjestelmällä ja kun kasvihuoneen ilmastointi ja varjostus toimivat.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki