Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Sähkön mittaus etäluettavalla mittarilla

Mittaamme sähkönkäyttöäsi etäluettavalla sähkömittarilla. Luemme mittarin kerran tunnissa ja lähetämme mittaustiedot kerran vuorokaudessa eteenpäin eri järjestelmiin. Edellisen päivän tiedot tulevat näkyviin seuraavana aamupäivänä puoleen päivään mennessä ja online-asiointimme kautta pääset myös itse seuraamaan sähkönkäyttöäsi. Jos mittaustietoja ei aamulla ole saatu, ne päivittyvät useimmiten myöhemmin saman päivän aikana klo 16.00 mennessä. Etäluennan ansiosta sähkönkäyttötietosi siirtyvät meille automaattisesti ja sähkölaskut perustuvat todennettuun kulutukseen.

Sähkön katkaisu kiinteistöstä (kesäasunnot)

Jos tapanasi on katkaista kesäasuntosi sähkö talviajaksi, tee sähkön katkaisu sähkömittarin katkaisu-/kytkentälaitteella, ei sähkökeskuksen pääkytkimestä. Ohjeet sähkön katkaisuun löytyvät sähkömittarista tai ohessa olevista mittarin käyttöohjeista.
Sähkötöiden ajaksi katkaise sähköt pääkytkimestä ja irrota työkohteen sulakkeet.

Mittareiden käyttöohjeet

Löydät käytössä olevien etäluettavien mittareiden käyttöohjeet omalta sivultaan:

Mittareiden käyttöohjeet

Älykkäiden mittareiden HAN-väylä

Uudet älykkäät sähkömittarit sisältävät kotiautomaatioliitännän eli HAN-väylän (Home Area Network). Tämä mahdollistaa sähkömittarin luennan asiakkaan omaan käyttöön ja uutta ominaisuutta pystyy hyödyntämään palveluntarjoajien avulla erilaisiin älykkään sähköjärjestelmän toimintoihin. Mittaustietoa voi haluamillaan laitteilla kerätä esimerkiksi kotiautomaatiojärjestelmän tai sähköauton latauslaitteen hyödynnettäväksi.

Kaikille asiakkaille asennetaan HAN-väylän sisältävä mittari tulevassa mittareiden massavaihdossa. Kymenlaakson Sähköverkko tarjoaa mahdollisuuden hankkia älykäs sähkömittari jo aikaisemmin. Perimme etukäteen tehdystä mittarin vaihdosta palveluhinnaston mukaisen mittauksen palvelumaksun 140 €.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos haluat HAN-väylän sisältävän mittarin käyttöösi etuajassa

Asiakaspalvelu

Palveluhinnasto

Asiakasrajapinnan vaatimuksissa noudatamme Seskon suositusta

Seskon suositus sähköenergiamittareiden paikallisesta H1- asiakasrajapinnasta

Sähkön mittauksen periaatteet

Sähkömarkkinalaki ja Valtioneuvoston asetus sähköntoimituksen selvityksestä ja mittaamisesta määrittelevät periaatteet, joiden mukaan jakeluverkkoyhtiöt hoitavat sähkön mittaamisen, tiedon siirron laskutukseen ja taseselvityksen.  Kymenlaakson Sähköverkko Oy noudattaa lain ja asetusten soveltamisessa Energiateollisuuden laatimia Sähkön mittauksen periaatteita.

Hoidamme puuttuvien mittaustietojen arvioinnin ohjeessa olevan liitteen 4 mukaisesti.

Sähkön mittauksen periaatteet

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki