Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Näin saat uuden sähköliittymän käyttöösi

Selvitä sähköistettävän kohteen tehontarve. Teetä sähkösuunnitelma asiantuntijalla. Jos rakennat uutta kohdetta, valitse lämmitysjärjestelmä ja mieti sähkönkäyttöäsi.

Tilaa sähköliittymä

Teemme tilauksen perusteella sinulle uuden liittymissopimuksen. Ota yhteyttä liittymämyyntiimme mieluiten 2-3 kuukautta ennen rakentamisen aloittamista, jos rakennuspaikkasi on haja-asutusalueella. Kerro liittymäsi sijainti, pääsulakekoko ja toiveesi toimitusajasta. Karttaliite tai asemapiirros auttaa sijainnin määrittelyssä.

Teemme sähköistyssuunnitelman ja sovimme kanssasi liittymän rakentamisen aikataulun. Voit pyytää liittymätarjouksen jo silloin, kun suunnittelet tonttikauppaa. Liittymismaksu selviää useimmiten jo puhelinsoitolla liittymämyyntiimme.

Liittymän tarjouspyyntö/tilauslomake

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Liittymishinnasto

Liittymisehdot_2019

Sähköverkon rakentaminen

Rakennamme sähköliittymäsi kytkentävalmiiksi liittymissopimuksessa sovittuun aikaan mennessä. Saat meiltä tekstiviesti-ilmoituksen liittymätyön edistymisestä kolmessa eri vaiheessa: kun työn suunnittelu alkaa, maastosuunnittelu on valmistunut ja liittymä on puolestamme valmiina. Liittymän valmistuttua lähetämme sinulle lyhyen asiakaskyselyn, jossa voit kertoa, kuinka onnistuimme rakentamistyössä. Palautteesi on tärkeä, jotta voimme kehittää palveluamme entistä paremmaksi.

 

 

Pyydä tarjous tontille tulevasta mittauskeskuksesta ja liittymiskaapelista

Sähköurakoitsija tekee tontille tulevat asennukset.

Suosittelemme valitsemaan omalla jalustalla olevan mittauskeskuksen, jossa on pistorasiat. Näin saat helposti sähkön käyttöösi jo rakennusaikana. Keskuksen voi myös asentaa aluksi tilapäiselle telineelle. Tässä tapauksessa sähköurakoitsijasi suojaa keskuksen liittymiskaapelin ja siirtää sen myöhemmin lopulliseen sijoituspaikkaan esimerkiksi rakennuksen seinälle.

Vuokraamme myös tilapäisiä työmaakeskuksia, joiden asennuksesta ja irrotuksesta perimme palveluhinnaston mukaisen maksun.

Katso täältä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston hyväksymät sähköurakoitsijat

Tee sopimus sähkönmyyjäsi kanssa

Sähkön kytkentä edellyttää, että olet tehnyt sähkönmyyntisopimuksen uudelle käyttöpaikalle valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Ota yhteyttä valitsemaasi energiayhtiöön. Verkkopalvelusopimuksen teemme myyjän ilmoituksen perusteella, se ei vaadi sinulta erillistä yhteydenottoa.

Lisätietoja sähkönmyyjistä (aukeaa uuteen ikkunaan).

Sähköurakoitsija tilaa kytkennän

Kun liittymä on rakennettu liittymissopimuksessa olevan toimitusajan mukaisesti valmiiksi ja sähköurakoitsija on tehnyt tontille tulevat asennustyöt kytkentävalmiiksi, voit saada sähkön käyttöösi. Urakoitsija tilaa kytkennän yleistietolomakkeella.

Sähköt käyttöön

Kytkemme sähkön ja asennamme etäluettavan mittarin 8 työpäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta, kun kaikki kytkentään liittyvät asiat ja sopimukset ovat kunnossa.

 

Sähköä työmaalle tai tilanpäiseen käyttöön

Jos sähköntarve on tilapäinen, esim. tapahtuma, rivi- tai kerrostalon rakennustyömaa tai muu vastaavanlainen kohde, jossa sähkönkäytölle on selkeä loppumisaika, tarvitset määräaikaisen sähköliittymän. Teemme sopimuksen määräaikaisesta liittymästä määräajaksi, enintään viideksi vuodeksi kerrallaan.

Määräaikaisessa liittymässä ei ole liittymismaksua, mutta perimme tilapäisen johdon rakentamisesta ja purkamisesta aiheutuneet kulut. Vuokraamme tarvittaessa 3 x 25 A tai 3 x 63 A liittymiin soveltuvia työmaakeskuksia.

Jos määräaikaista liittymää varten rakennetaan puistomuuntamo, perimme muuntajakoneesta tarvikevuokran. Kytkentä- ja irrotusmaksut sekä työmaakeskusvuokrat löydät palveluhinnastostamme.

Sähkön kytkentä määräaikaiseen liittymään edellyttää, että olet tehnyt sähkön verkkopalvelu- ja sähkönmyyntisopimukset. Ota yhteyttä valitsemaasi energiayhtiöön. Kytkemme sähkön ja asennamme etäluettavan mittarin 8 työpäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta, kun kaikki kytkentään liittyvät asiat ja sopimukset ovat kunnossa. Teemme yli 3 x 63 A työmaakeskuksen kytkennän sen jälkeen, kun sähköurakoitsija on lähettänyt sitä koskevan yleistietolomakkeen.

Ota yhteyttä liittymämyyntiimme

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki