Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Muutoksia nykyiseen sähköliittymään

Haluatko suurentaa tai pienentää liittymääsi?
Onko sähkönkäyttösi vähentynyt niin, että voisit siirtää liittymäsi ylläpitoon tai irtisanoa kokonaan?
Miten liittymä huomioidaan kiinteistökaupassa?

Liittymämyynnistämme saat lisää neuvoja siitä, miten kannattaa toimia.

Pääsulake suuremmaksi

Kun sähkönkäyttösi lisääntyy, voit tarvita suuremman liittymän. Liittymän suurentaminen tarkoittaa pääsulakkeiden suurentamista. Selvitä sähköurakoitsijalta, minkä kokoinen liittymä vastaa tarpeitasi. Urakoitsija hoitaa myös käytännössä pääsulakkeiden vaihdon suuremmaksi ja ilmoittaa siitä sähköyhtiölle yleistietolomakkeella.

Mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin tarkistus

Pääsulakkeen suurentamisen yhteydessä sähköurakoitsija tarkistaa, että tontilla sijaitsevat mittauskeskus ja liittymiskaapeli vastaavat uuden liittymän kokoa. Jos muutoksia tarvitaan, sähköurakoitsija hoitaa nämä työt. Mittauskeskuksen uusimisen yhteydessä poistamme vanhasta keskuksesta mittarin ja kytkemme sen uuteen keskukseen. Tästä työstä maksat mittauksen toimenpidemaksun. Tarkista maksu palveluhinnastostamme.

Palveluhinnasto

Lisäliittymismaksu

Liittymän suurentamisen yhteydessä teemme kiinteistölle uuden liittymissopimuksen ja perimme lisäliittymismaksun. Maksu on vyöhykehinnaston I ja II alueella uutta ja vanhaa pääsulakekokoa vastaavien liittymismaksujen erotus. Muissa tapauksissa maksu määräytyy tapauskohtaisesti.

Kun suurennat liittymää, tarkistamme verkkomme mitoituksen ja teemme tarvittavat muutokset. Mahdolliset muutostyöt sisältyvät lisäliittymismaksuun. Tällä varmistamme, että sähkön laatu on riittävän hyvä ja käyttö turvallista.

Liittymismaksuhinnasto

Verkkopalvelusopimuksen muutos

Kun suurempi pääsulake tulee käyttöön, perusmaksut muuttuvat valitun pääsulakekoon mukaiseksi. Tässä yhteydessä kannattaa tarkistaa, löytyykö sähkön verkkopalvelusopimuksista nykyistä parempi vaihtoehto. Asiakaspalvelumme neuvoo vertailussa, katso hinnat verkkopalveluhinnastosta.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Verkkopalveluhinnasto

Pääsulake pienemmäksi

Kun sähkönkäyttösi on pienentynyt, voit ottaa käyttöön pienemmän pääsulakkeen ja säästää maksamalla pienempää perusmaksua. Selvitä sähköurakoitsijalta minkä kokoinen pääsulake vastaa tarpeitasi. Pääsulakkeiden vaihdon voit tilata urakoitsijalta, joka toimittaa meille ilmoituksen muutoksesta yleistietolomakkeella.

Liittymän käyttöoikeudeksi jää aikaisemmin käytössä ollut pääsulake, joten voit tarvittaessa suurentaa pääsulaketta siihen saakka ilman lisäliittymismaksua.

Siirrä liittymä ylläpitoon

Kun kiinteistössä ei käytetä sähköä, mutta haluat säilyttää valmiuden siihen, kannattaa liittymä siirtää ylläpitoon. Tällöin maksat liittymän pääsulakekoon mukaan liittymän ylläpitohinnaston mukaista ylläpitomaksua ja muu sähkölaskutus loppuu. Ylläpitoon siirryttäessä katkaisemme käyttöpaikan sähköntoimituksen ja poistamme mittarin. Perimme näistä toimenpiteistä palveluhinnaston mukaisen mittauksen toimenpidemaksun.

Ylläpitohinnasto

Palveluhinnasto

Ylläpitoon siirretyn liittymän saat otettua normaaliin käyttöön ilman palvelumaksua. Ennen kuin liittymä voidaan ottaa ylläpidon jälkeen käyttöön, tulee sinun ottaa yhteyttä sähköurakoitsijaan asennusten tarkistusta varten. Sähköurakoitsija tilaa kytkennän yleistietolomakkeella.

Ylläpitoon siirretty liittymä säilyy myös tontilla, josta rakennus on purettu ja se voidaan ottaa käyttöön samalle paikalle rakennettavaan uuteen kiinteistöön. Koska voit siirtää sähköliittymän kiinteistökaupassa uudelle omistajalle, ylläpidetystä liittymästä on hyötyä myös kiinteistön myynnin yhteydessä.

1.3.2011 jälkeen valmistuvilta liittymiltä perimme ylläpitomaksun, ellei liittymä ole kytketty valmistumista seuraavan kalenterivuoden loppuun mennessä.

Liittymän irtisanominen

Jos kiinteistön sähkönkäyttö on kokonaan loppunut eikä uutta käyttöä ole suunnitelmissa, voit irtisanoa liittymän. Tällöin tarkistamme liittymästä maksetut liittymismaksut ja palautamme sinulle maksun, josta on vähennetty liittymän purkukulut.

Irtisanottuun liittymään saa sähkön vain tekemällä uuden liittymissopimuksen ja maksamalla uuden liittymismaksun.

Sähköliittymä kiinteistökaupassa

Kiinteistökaupassa sähkön liittymissopimus ei siirry kiinteistön luovutuksen yhteydessä uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymissopimuksen siirrosta kannattaa sopia kauppakirjassa, jottei siitä tarvitse tehdä erillistä luovutuskirjaa.

Kun myyjänä irtisanot liittymää koskevat sähkösopimukset, ilmoita meille samalla liittymän siirrosta uudelle omistajalle. Tarvittaessa pyydämme kauppakirjan kopion tai muun todistuksen liittymän siirrosta. Liittymän omistajanvaihdon yhteydessä teemme uuden omistajan kanssa liittymissopimuksen, joka korvaa kiinteistön vanhan sopimuksen. Sopimuksen tekemisestä emme peri uutta liittymismaksua.

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki