Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Puunkaatoneuvonta varmistaa puun kaadon turvallisuuden

Onko omistamallasi tontilla puu lähellä sähköjohtoja? Voiko se kaadettaessa vaurioittaa sähköjohtoja tai aiheuttaa vaaraa kaatajalle? Suosittelemme ottamaan ensimmäiseksi yhteyttä ammattitaitoiseen metsuriin, joka auttaa arvioimaan, miten työ suoritetaan turvallisesti.

Voit tilata kauttamme myös maksuttoman puunkaatoneuvonnan. Tilaa puunkaatoneuvonta hyvissä ajoin (noin 2 viikkoa ennen toimenpidettä) ottamalla yhteyttä sopimusurakoitsijaamme Elveraan, joko puhelimitse tai lomakkeella. Lomakkeeseen voit liittää kuvia kohteesta.

 

PUUNKAATONEUVONTA 

Elvera Oy
p. 029 170 4608
Palvelu on avoinna arkisin klo 8–16.

Siirry yhteydenottolomakkeelle

Puunkaatoapu ja -neuvonta keskijännitejohdon läheisyydessä

 

Keskijännitejohtojen läheisyydessä olevien puiden kaatoneuvonta ja sähköturvallisuuden varmistaminen tehdään aina paikan päällä.

Puunkaatoapu ja -neuvonta antaa ohjeita puun turvalliseen kaatoon niin, ettei puu kaatuisi johdolle. Puunkaatoapu ja -neuvonta ei sisällä kaatotyötä, vaan puun kaataminen ja kaatotyöstä syntyvät kustannukset kuuluvat tontin omistajan vastuulle. Puunkaatoapu voi kuitenkin sisältää kaadettavan puun taljaamista ja tunkkaamista.

Kaadon yhteydessä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista vastaa puun kaataja.

Puunkaatoneuvonta pienjännitejohdon läheisyydessä

 

Pienjännitejohtojen läheisyydessä olevien puiden kaato-ohjeet ja ohjeet sähköturvallisuuden varmistamisesta annetaan puhelimitse. Puhelinkeskustelun yhteydessä saat puunkaatoneuvojalta kaatoluvan.

Jos luvallinen puunkaato vahingoittaa sähköverkkoa, emme veloita korjauksesta aiheutuvia kustannuksia. Jos luvaton puunkaato aiheuttaa vahinkoa sähköverkolle, laskutamme kustannukset asiakkaalta. Rakennuksille tai muulle omaisuudelle aiheutuvat vahingot ovat aina asiakkaan vastuulla.

Jos puhelinneuvonta ei riitä, puunkaatoneuvontaa annetaan erityistapauksissa paikan päällä ja mahdolliset puunkaatoon liittyvät sähkötyöt (esim. sähkölinjan lasku kaadon ajaksi) kuuluvat maksuttomaan palveluun.

Ohjeita puiden turvallisesta kaadosta

Kokosimme turvalliseen puun kaatoon liittyviä ohjeita sivuillemme. Mikäli kaadettava puu on lähellä sähkölinjaa, varmista turvallinen kaataminen tilaamalla maksuton puunkaatoneuvonta.

Lue lisää

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki