Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kotona

Tarkistuslista talveen – valmistele talo lämmityskauteen

Olipa talo uusi tai vanha, on hyvä valmistella se hyvissä ajoin pakkaskauteen. Katso muistilista asioista, jotka on hyvä laittaa kuntoon ennen lämmityskauden alkua ja pakkasten tuloa.

Herkuttele sienillä uudella tavalla

Sienistä voi tehdä muutakin kuin keittoa ja piiraita. Yllätä uusilla resepteillä ja herkuttele metsän antimilla.

Terveelliset sipsit syntyvät omassa keittiössä – ja aineksia löytyy kotipihalta

Sipsien syömisestä seuraa yleensä hetken mielihyvän jälkeen vain huono omatunto. Onneksi perinteisten perunalastujen rinnalla on terveellisiä vaihtoehtoja. Aineksia löytyy omasta pihasta, ja kotikoneilla pääsee helposti tekemisen makuun. Pian kokeilemaan!

Lasitettu parveke tai terassi hyötykäyttöön sähköistyksellä ja sisustusvinkeillä

Lasitetusta parvekkeesta tai terassista saa sisustamalla ja harkitulla valaistuksella viihtyisän oleskelutilan. Sähköistämällä tilan saa nostettua uudelle tasolle.

Loviisan asuntomessutaloissa eletään luonnon keskellä lähellä ydinkeskustaa

Etätyön tekeminen, lomailu ja asuminen keskellä upeita merimaisemia toteutuu asuntomessutaloissa. Luonto on osana sisustusta ja jokaisessa asunnossa on merinäköala. Täällä toteutetaan asumisen unelmia. Ohessa poimintoja messujen annista.

Uudet puukiukaat ovat puhtaasti vanhoja parempia

Uudet puukiukaat peittoavat vanhat monilla ominaisuuksilla. Kiukaiden vertailu on silti yhä vaikeaa. Se kuitenkin helpottuu, kun puukiukaille tarkoitettu päästörajat asettava tuotetestausstandardi saadaan käyttöön lähivuosina.

Näin käytät turvallisesti sähköisiä pihakoneita

Sähköiset puutarhakoneet ovat yleistyneet helpon käytettävyytensä ansiosta. Akkukoneidenkaan kanssa ei touhuta pihalla jos sataa, sillä se on vaarallista niin koneelle kuin käyttäjälle.

Tyhjennä pakastinta ennen uutta satoa – marjoista monenlaista herkkua

Pakastimesta löytyy vielä kaikenlaisia puutarhan ja metsän antimia, joita edellisvuonna tuli sinne vaivalla kerättyä. Nyt on hyvä aika raivata tilaa uudelle sadolle ja valmistaa herkkuja suolaisten ja makeiden ruokien höysteeksi.

Olisiko jo aika tehdä kodinkoneille kotihuolto?

Kodinkoneiden siivous säästää energiaa ja pidentää laitteiden käyttöikää. Mieto astianpesuaineliuos auttaa jo pitkälle. Lisätehoa löytyy ruokakaapista. Parhaat ohjeet löytyvät oman laitteen käyttöohjeesta. Tässä muistilista.
Lataa lisää

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki