Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kotona

Vain ohut matto sopii lattialämmityksen päälle

Paksut ja isot matot haittaavat lattialämmityksen toimintaa. Pahimmassa tapauksessa ne voivat aiheuttaa parketin vaurioitumisen ja lyhentää lämmitysjärjestelmän elinikää.

Herkkupähkinöitä purtavaksi – oiva välipala tai terveellinen tuliainen

Proteiinipitoiset, hyviä rasvoja sisältävät pähkinät ja mantelit ovat oivia välipaloja, joita voi napostella kohtuullisesti hyvällä omallatunnolla. Pienellä jalostuksella niistä saa loihdittua uudenlaisia herkkuja, vaikka tuliaisiksi tai lahjoiksi.

Ekologisempi joulukuusi kasvaa ruukussa

Voisiko ruukussa kasvava joulukuusi korvata perinteisen joulupuun? Millainen kuusi olisi huonekasvina ja miten se selviäisi tehtävästään pitemmällä aikavälillä?

Herkkuja maailmalta omaan joulupöytään tai tuliaisiksi

Jouluvanukas Englannista, suklaasalamia Portugalista tai vaikka raikasta pavlovaa Australiasta. Jouluperinteeseen kuuluu paljon herkkuja ympäri maailmaa. Jospa menisi tänä vuonna kokeiluun?

Airfryer korvaa pienissä tiloissa kiertoilmauunin

Airfryer on tehokas ruoanvalmistuslaite, joka hyödyntää kiertoilmaa ruoan paistamiseen ilman tarvetta suurelle määrälle öljyä. Kohtuullisen hinnan ja pienen sähkönkulutuksen myötä sen suosio on lisääntynyt.

Lampun värilämpötila vaikuttaa kodin tunnelmaan

Lampun valinnassa on hyvä muistaa myös sen värilämpötila. Kylmä ja lämmin valo vaikuttavat eri tavalla asumiseen ja kodin viihtyisyyteen.

Mistä on hyvä kynttilä tehty?

Tyypillisimmät kynttilämateriaalit ovat steariini ja parafiini, mutta markkinoilla myydään myös soija- ja oliivivahasta tehtyjä kynttilöitä. Ekologisin vaihtoehto saattaa yllättää.

Mikä luumen ja luksi? Miten ne vaikuttavat lampun valintaan?

Lamppuhyllyllä sormi menee usein suuhun ja pakkausmerkinnät kummastuttavat. Mitä luumen ja luksi tarkoittavat? Johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta kertoo vinkkejä lampun valintaan.

Tarkistuslista talveen – valmistele talo lämmityskauteen

Olipa talo uusi tai vanha, on hyvä valmistella se hyvissä ajoin pakkaskauteen. Katso muistilista asioista, jotka on hyvä laittaa kuntoon ennen lämmityskauden alkua ja pakkasten tuloa.
Lataa lisää

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki