Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Tietoa asiakkaillemme sähkönmyyntisopimusten siirrosta Väreelle

Kymenlaakson Sähkö Oy ja Väre Oy ovat sopineet järjestelystä, jonka mukaan kaikki Kymenlaakson Sähkön kuluttaja- ja pienyritysasiakkaat ovat siirtyneet Väreelle 1.1.2024.

Yritysmyynnin suuret asiakkaat ovat järjestelyn ulkopuolella ja jäävät määräajaksi Kymenlaakson Sähkön asiakkaiksi. Järjestelyssä KSOY:stä tulee Väreen merkittävä omistaja.

Järjestelyllä ei ole vaikutusta Kymenlaakson Sähköverkon verkkopalveluasiakkuuksiin (sähkönsiirto).

Väreen infosivu KSOY:n asiakkaille: www.vare.fi/ksoy

Väreen asiakaspalvelun yhteystiedot: www.vare.fi/asiakaspalvelu

Tutustu Väreen sähkösopimusvaihtoehtoihin: www.vare.fi/sahkosopimus

Vierittämällä sivua alas, näet kysymyksiä ja vastauksia -osuuden.

Kymenlaakson Sähköverkon verkkopalveluasiakkuuksiin järjestelyllä ei ole vaikutusta

Sähköverkkoasiakkaiden palvelut pysyvät ennallaan ja KSOY hoitaa myös jatkossa heidän asiakaspalveluaan ja laskutusta.

Asiakkaillamme ei ole syytä huoleen, sopimusten ehtoihin ei tule muutoksia

KSOY:n asiakkaiden myynti- ja pientuotantosopimukset siirtyvät Väreelle voimassa olevin sopimusehdoin, eli sähkösopimus sekä sen hinta ja palvelut jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan, ilman mitään muutoksia. Tämä koskee niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Asiakkailta ei vaadita mitään toimenpiteitä.

Asiakaspalvelu säilyy KSOY:llä 29.2.2024 saakka

KSOY hoitaa siirtyvien sähkönmyynnin asiakkaiden asiakaspalvelua ja laskutusta 29.2.2024 saakka, minkä jälkeen palvelut ja sopimukset siirtyvät Väreen hoidettavaksi.

Mikä on Väre?

Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina Suomessa. Tarjontamme kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. Väreen Väppi-palvelu on markkinoiden arvostetuin energiasovellus, joka on kehitetty auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan merkittäviä säästöjä omaan sähkönkulutukseen.

Väre on syntynyt vahvan kumppanuuden pohjalta v. 2018, kun Savon Voima Oyj, Kuopion Energia Oy, Alva-yhtiöt Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat perustamissopimuksen yhteisestä sähkönmyyntiin keskittyvästä energiapalveluyhtiöstä, jonka toiminnan ytimessä on proaktiivinen kumppanuus sekä asiakaslähtöisten palveluiden ripeä ja kustannustehokas kehittäminen.

www.vare.fi

Kysymyksiä ja vastauksia asiakkaillemme

Sopimus

 • Sähkönmyyntisopimuksesi siirtyy Väre Oy:lle.
 • Kymenlaakson Sähkö Oy ja Energiapalveluyhtiö Väre Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Kymenlaakson Sähkön sähkönmyyntiasiakkaat siirtyvät Väreelle 1.1.2024. KSOY keskittyy liiketoiminnoissaan jatkossa päästöttömään sähköntuotantoon sekä laadukkaisiin sähköverkkopalveluihin Kymenlaakson Sähköverkossa.
 • Sähkönmyyntisopimukset siirtyvät Väreelle 1.1.2024. Kymenlaakson Sähkö hoitaa siirtyvien asiakkaiden asiakaspalvelua ja laskutusta 29.2.2024 saakka, minkä jälkeen palvelut ja sopimukset siirtyvät Väreelle hoidettavaksi. Asiakkailta ei vaadita mitään toimenpiteitä.
 • Sähkönmyyntisopimuksesi siirtyy Väreelle 1.1.2024 voimassa olevin sopimusehdoin, eli sähkösopimus sekä sen hinta ja palvelut jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan, ilman mitään muutoksia. Tämä koskee niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Sinun ei tarvitse tehdä asian suhteen mitään toimenpiteitä.
 • Sähkönmyyntisopimuksiin liittyvissä asioissa sinua palvelee Kymenlaakson Sähkön asiakaspalvelu 29.2.2024 saakka ja siitä eteenpäin Väreen asiakaspalvelu.
 • Ei voi. Määräaikainen sähkösopimus sitoo molempia osapuolia ja on voimassa sopimusvahvistuksen ja -ehtojen mukaisesti sovittuun päivämäärään saakka. Kymenlaakson Sähkön määräaikaiset sähkösopimukset siirtyvät Väreelle 1.1.2024 sellaisenaan, voimassa olevin hinnoin ja sopimusehdoin. Sopimukset jatkuvat sovitusti määräajan loppuun saakka.
 • Jos määräaikainen sähkönmyyntisopimuksesi päättyy 4.2.24 tai aiemmin, saat jatkotarjouksen Kymenlaakson Sähköltä.
 • Jos määräaikainen sähkönmyyntisopimuksesi päättyy 5.2.24 tai sen jälkeen, saat tarjouksen uudesta sähkösopimuksesta Väreeltä.
 • Kymenlaakson Sähköverkon verkkopalveluasiakkuuksiin järjestelyllä ei ole vaikutusta. Sähköverkkoasiakkaiden palvelut pysyvät ennallaan, ja KSOY hoitaa myös jatkossa sähköverkkoasiakkaidensa asiakaspalvelua ja laskutusta.

Laskutus

 • Kymenlaakson Sähkö laskuttaa sähkönmyyntiasiakkaita 29.2.2024 saakka. Sähkönmyynnin osalta saat loppulaskun Kymenlaakson Sähköltä maaliskuussa 2024. Tämän jälkeen saat laskun Väreeltä.
 • Jos olet Kymenlaakson Sähköverkon asiakas, niin verkkopalvelusopimuksen laskutuksesi jatkuu normaalisti 1.3.2024 jälkeenkin.

Saat jatkossa laskuja kahdesta sähköyhtiöstä.

 • Jos sinulla on nyt kanssamme vain sähkönmyyntisopimus, saat sähkönmyyntilaskun jatkossa Väreeltä ja verkkopalvelulaskun omalta jakeluverkkoyhtiöltäsi.
 • Jos sinulla on nyt kanssamme vain sähkön verkkopalvelusopimus, saat laskun Kymenlaakson Sähköverkko Oy:ltä ja sähkönmyyntisopimuksesta nykyiseltä sähkönmyyjältäsi.
 • Jos sinulla on nyt kanssamme sekä sähkön myynti että -verkkopalvelusopimus saat sähkönmyyntilaskun Väreeltä ja verkkopalvelusopimuksen laskun Kymenlaakson Sähköverkko Oy:ltä.
 • Jos sinulla on nyt kanssamme vain sähkön verkkopalvelusopimus, saat laskun edelleen Kymenlaakson Sähköverkko Oy:ltä ja sähkönmyyntisopimuksesta nykyiseltä sähkönmyyjältäsi.
 • Jos sinulla on nyt kanssamme sekä sähkön myynti että -verkkopalvelusopimus saat jatkossa sähkönmyyntilaskun Väreeltä ja verkkopalvelusopimuksen laskun Kymenlaakson Sähköverkko Oy:ltä.

Muutto

 • Jos sinulla on sähkönmyyntisopimus Kymenlaakson Sähkön kanssa, niin ota toistaiseksi yhteyttä Kymenlaakson Sähköön.
 • Muuttaessasi uuteen kotiin, tarvitset sähkönmyyntisopimuksen ja verkkopalvelusopimuksen, jotta saat sähköt päälle. Molemmat sopimukset syntyvät valitsemasi sähkönmyyjän toimesta.
 • Jos muuttoosi liittyy kiinteistökauppa, saat hoidettua sähköliittymän omistajanvaihdon ilmoittamalla siitä Kymenlaakson Sähkön/Sähköverkko Oy:n asiakaspalveluun joko puhelimitse 05 7780 500 tai laittamalla viestin verkkosivujen lomakkeella: www.ksoy.fi/asiakaspalvelu/jata-yhteydenottopyynto/.

Pientuotannon ostosopimus

 • Kaikki Kymenlaakson Sähkön pientuotannon ostosopimukset siirtyvät automaattisesti Väreelle. Muutos ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä.
 • Väre tulee maksamaan pientuotantoasiakkaille ylijäämätuotannon hyvitykset laskutusrytmin mukaisesti.
 • Pientuotannon verkkoonantosopimus jatkuu Kymenlaakson Sähköverkko Oy:llä.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki