Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Vapaalla

Ahvenia ja uusia elämyksiä pilkkimällä

Kevättalvi on hyvä aika kokeilla, millaista puuhaa on pilkkiminen. Aloittelijalle harrastus on halpa etkä tarvitse edes lupia, sillä pilkkikalastaminen on jokaisenoikeus. Katso Pekka Kilpeläisen vinkit.

Tunnista tähtiä älypuhelimen avulla

Talviöinen tähtitaivas on vaikuttava näky. Vielä vaikuttavampaa on, kun pystyt tunnistamaan taivaalla tuikkivat tähdet ja planeetat. Siinä auttavat älypuhelimeen saatavat sovellukset.

Tuftaus on mukavaa vastapainoa arjelle

Tuftaamalla seinätekstiilit valmistuvat helposti ja nopeasti. Omia kuvioita suunnittelemalla voi luoda käsityöaarteita, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle.

Raikas slushie virkistää hellepäivän – tee itse kotikeittiössä, näillä ohjeillä pääset alkuun

Ihanasti viilentävä jäähilejuoma, slushie, on helppo tehdä kotona. Kun valitset itse ainekset, saat juuri sellaisen kuin haluat.

Miten akkusaha toimii polttopuiden katkomisessa mökkiolosuhteissa?

Kokeilimme kolmea erikokoista akkuketjusahaa kesämökin polttopuiden teossa. Ammattimetsuri Jyrki Näkillä ei ollut aiempaa kokemusta akkusahoista, joten hänen kommenttinsa perustuivat suoraan ensikokemukseen.

Sähköautolla mukavasti – rentoja kesäreissuja hyvällä suunnittelulla

Suomessa latauspisteitä löytyy Lappia myöten, tosin suurteholatausta on vielä vähän. Hyvä suunnittelu tekee matkan teosta paitsi edullista, myös jouhevaa.

Kasvien tunnistaminen on helppoa oman älypuhelimen avulla

Onko tienvarressa kasvava kukka kissankello vai harakankello? Ota kesän kukkaloistosta enemmän irti tunnistamalla kasvit älypuhelimen sovelluksella.

Tunnistatko yleisimpien hangilla liikkujien jäljet?

Keväthanget houkuttelevat esiin monenlaista viipeltäjää. Katso vinkit jälkien tunnistamiseen.

Tee pihalle luminorppa – lumenveistomestari Oinonen ohjeistaa

Lumiveistosten tekeminen on parhaimmillaan hauskaa yhdessäoloa. Lumikasasta voi paljastua pienellä vaivalla mikä tahansa eläin.
Lataa lisää

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki