Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Energiaa säästämässä

Syökö sähkölaitteesi liikaa sähköä? – energiankulutusmittarilla selvität todellisen kulutuksen

Viekö vanha jääkaappi normaalia enemmän sähköä? Pitääkö laturit ottaa irti seinästä? Näin löydät turhaa sähkönkäyttöä kulutusmittarin avulla.

Lämmityskauden sähkönsäästövinkit - mitä on tehtävissä sähkölämmitystalossa

Lämmityskauden sähkölaskuun on hyvä varautua, sillä se voi nousta etenkin sähkölämmitystalossa. Tässä energiansäästövinkkejä, joiden avulla kulutusta voi nopeimmin ja helpoimmin vähentää.

Näin etenee aurinkosähköjärjestelmän liittäminen sähköverkkoon ja pientuottajaksi ryhtyminen

KSOY:llä pientuottajien määrä on kasvanut kuluvana vuonna vauhdilla. Käytännön asiat mietityttävät, ja niistä tulee meille paljon asiakasyhteydenottoja. Olemmekin koonneet tähän pakettiin tietoja siitä, miten aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto käytännössä etenee.

Vilja Schepel kannustaa kierrättämään ja korjaamaan vanhaa

Luonnon ja vanhan rakennusperinteen kunnioittaminen ovat tärkeitä asioita Huvila ja Huussi -ohjelmasta tutulle Vilja Schepelille. Luonnossa liikkuen nollautuu myös oma stressaantunut mieli.

Mottinetistä voi nyt ostaa ja myydä polttopuuta kaikkialla Suomessa

Uudistuneessa sähköisessä polttopuukaupassa, MottiNetissä, polttopuuta voi nyt tarjota myytäväksi minne tahansa Suomeen. Ostajat näkevät myynti-ilmoitukset kunnittain sen mukaan, missä on tarjontaa. Kauppaa käydään edelleen suoraan ostajan ja myyjän välillä.

Sähkön hinta puhuttaa ja energian säästäminen kiinnostaa

Sähkön hinta on ollut esillä asiakkaidemme kanssa käydyissä keskusteluissa jo kevättalvesta lähtien. Kun sähkön hinta on nyt kesällä edelleen noussut ja sopimusten uusiminen on tullut ajankohtaiseksi yhä useammalla, ovat keskustelut vain lisääntyneet.

Teetkö itse omat polttopuut metsäpalstalta? Tässä vinkkejä klapien tekoon

Metsässä puut karsitaan ja katkotaan kuljetuksen kannalta sopivaan mittaan. Jos siirto tapahtuu traktorin metsäperävaunulla, ohuemmat rangat voivat olla pituudeltaan 4−5 metriä.

Miksi koivua pidetään parhaana polttopuuna? Millaiseen käyttöön eri puulajit sopivat?

Eri puulajien kuiva-aineen tehollinen lämpöarvo painoa kohti on lähes sama, mutta koivu on muita painavampaa. Sen lämpöarvo on suuren tiheyden takia tilavuutta kohti noin 15 % korkeampi kuin havupuulla.

Mitä kuivempi puu, sitä suurempi lämpöarvo. Mihin polttopuita voi varastoida?

Ohjeissa lukee, että polttopuiden varastoinnissa on tärkeintä, että puut pysyvät kuivina. Kosteus vaikuttaakin olennaisesti lämpöarvoon sekä myös palamiseen tulisijassa.
Lataa lisää

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki