Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kaakon alueverkko Oy

Kaakon Alueverkko Oy:n tehtävänä on varmistaa sähkön toimitusvarmuutta ylläpitämällä ja kehittämällä suurjänniteverkkoa Etelä-Kymenlaaksossa. Kaakon Alueverkko on perustettu vuonna 2016, jolloin yhtiön verkko-omaisuudeksi siirrettiin perustajayhtiöiden 110 kV verkot ja Fingrid Oy:ltä ostettu 110 km pituinen suurjänniteverkko. Kaakon Alueverkko Oy:n omistus jakautuu tasan Kymenlaakson Sähköverkon ja Haminan Energian kesken.

Omistajat

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on osa Kymenlaakson Sähkö -konsernia. Verkkoyhtiö toimittaa sähköä koteihin ja yrityksiin neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla. Sähköverkon pituus on noin 13 000 kilometriä ja yhtiö panostaa sen jatkuvaan kehittämiseen varmistaakseen luotettavan energiatoimituksen kaikille asiakkaille.

Haminan Energia Oy on Haminan kaupungin täysin omistama energiayhtiö, joka toimittaa sähköä, maakaasua ja kaukolämpöä sekä laajakaistaverkkopalveluja kuluttaja-asiakkaiden ja teollisuuden tarpeisiin Haminan kaupungin alueella sekä prosessiteollisuuden energiahyödykkeitä Haminan sataman teollisuudelle.

Siirry Kaakon Alueverkon verkkosivuille (aukeaa uuteen ikkunaan) 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki