Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Linjoja pitkin -podcast

Linjoja pitkin on sähköverkkoyhtiöiden yhteinen podcast-sarja.

Linjoja pitkin -podcastin toinen kausi on nyt kuunneltavissa kokonaisuudessaan.

Syksyn 2023 aikana julkaistuissa jaksoissa ruodimme energia-alan isoja ja pieniä kysymyksiä. Mikä siinä sähkönsiirrossa maksaa? Miten aurinkosähköä tuotetaan? Mikä vihreä siirtymä oikein on, ja paljonko se maksaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsimme vastauksia asiantuntijoiden voimin.

Linjoja pitkin on neljän verkkoyhtiön, Kymenlaakson Sähköverkon, Järvi-Suomen Energian, Savon Voiman ja PKS Sähkönsiirron, yhteinen podcast-sarja. Podcastin ensimmäinen kausi julkaistiin syksyllä 2021. Myös kauden 1 jaksot löytyvät tältä sivulta.

Kausi 2

Jakso 1: Mikä siinä sähkönsiirrossa maksaa?

Podcast-sarjan toinen kausi alkaa. Jakson 1 aiheena on paljon puhutut sähkönsiirron hinnat.
Miksi sähkön verkkopalvelu maksaa niin paljon? Miksi eri verkkoyhtiöiden välillä on niin suuria eroja sähkönsiirron hinnoissa? Keskustelemassa Järvi-Suomen Energian toimitusjohtaja Arto Nieminen ja asiakas Toivo Venäläinen. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Jakso 2: Mitä se aurinkosähkö oikein on?

Jaksossa keskustelemme aurinkosähköstä. Moni miettii, että kun sähkön hinta pomppaa pörssissä, niin tekeekö omilla paneeleilla sitten oikeasti rahaa?

Asiantuntijavieraanamme on Esa Niemelä Kymenlaakson Sähköverkolta sekä Arto Tilli kertomassa asiakkaan näkökulmasta omasta aurinkosähköjärjestelmästään. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Jakso 3: Vihreä siirtymä – mikä se on, kuka sen maksaa?

Jakson aiheena on mammuttimainen vihreä siirtymä ja energia-alan rooli siinä. Vieraana meillä on Savon Voima Verkon suunnittelupäällikkö Jenny Martiskainen. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Jakso 4: Asiakaspalvelun UKK (tätä et uskaltanut kysyä)

Jaksossa käsitellään sähköverkkoyhtiön asiakaspalveluun tulevia yleisimpiä kysymyksiä ja sitä, millaisilla asioilla ja millä mielin ihmiset ovat verkkoyhtiöihin yhteydessä.

Vieraat ovat suoraan asiakasrajapinnasta, palveluneuvojat Riina Hahtonen ja Sami Ahonen Pohjois-Karjalan Sähkön asiakaspalvelusta. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Jakso 5: Energianerokasta elämää: jousta ja säästä

Jaksossa vieraina ovat Järvi-Suomen Energian asiakaskokemusjohtaja Riitta Hänninen ja asiakas Kimmo Karhu keskustelemassa, riittääkö meillä sähkö ensi talvena ja miten säästää sähköä. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Jakso 6: Viljan vinkit energiansäästöön

Kauden 2 viimeisessä jaksossa keskustelemme hyvin konkreettisesti energian säästämisestä, fiksusta energian käytöstä ja vinkeistä näihin teemoihin. Asiantuntijavieraana on mukana Vilja Schepel. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Kausi 1

Jakso 1: Kestääkö sähköverkko?

Kestääkö sähköverkko tulevaisuuden muutokset? Linjoilla ovat keskustelemassa Energiateollisuus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä sekä Savon Verkko Oy:n toimitusjohtaja Lauri Siltanen. Podcastin juontaa toimittaja Kimmo Ohtonen.

Lue lisää jaksosta

Jakso 2: Tulevaisuuden mahdollistaja

Sähköverkkojen toimitusvarmuutta on parannettu suurilla investoinneilla, mikä on samalla nostanut verkkopalvelumaksuja. Kuinka parantunut toimitusvarmuus näkyy asiakkailla? Miten elokuussa 2021 voimaan tullut sähkömarkkinalaki vaikuttaa toimitusvarmuusinvestointeihin lähivuosina? Keskustelemassa Arto Rajala Työ- ja elinkeinoministeriöstä ja Jouni Pylvänäinen Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Lue lisää jaksosta

Jakso 3: Kuinka säilytämme maakuntien elinvoiman globaaleissa muutoksissa?

Jaksossa pureudutaan siihen, miten voimme säilyttää maakunnissa alueellisen elinvoiman suurten maailmanlaajuisten muutosvoimien myllerryksessä. Samalla luodataan sitä, millainen rooli sähköverkkoyhtiöillä ja sähköverkoilla on elinvoiman kehittämisessä. Keskustelemassa Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja PKS Sähkönsiirto Oy:n toimitusjohtaja Pertti Menonen. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Lue lisää jaksosta

Jakso 4: Kunnat ilmastotavoitteiden edessä

Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia Suomen ilmastotavoitteet asettavat kunnille? Millaisia ratkaisuja ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii ja kuinka energiayhtiöiden osaaminen valjastetaan kuntien avuksi tässä työssä. Keskustelemassa Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska ja Suur-Savon Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

Lue lisää jaksosta

Jakso 5: Sujuva yhteistyö verkonrakentamisen lupakäytännöissä

Verkkoyhtiöt rakentavat toimitusvarmaa sähköverkkoa ilmaa omia maaomistuksia. Sujuva yhteistyö on tärkeää niin verkkoyhtiöille kuin maanomistajillekin. Podcastissa keskustelemme, kuinka kehittää yhteistyötä edelleen. Keskustelemassa Tuomo Hakkarainen Kymenlaakson Sähköverkosta ja Vesa Kallio MTK Etelä-Savosta. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

Lue lisää jaksosta

Jakso 6: Energia – monien mahdollisuuksien ala

Ilmastonmuutos tarvitsee paljon tekijöitä. Energia-ala on tässä työssä keskiössä. Meillä on valtava määrä kiinnostavia työtehtäviä tarjolla ja tarvitaan uusia tekijöitä. Mutta onko energia-ala kiinnostava nuorille ja kuinka saada kiinnostumaan alasta? Keskustelemassa nuoret työntekijät Tatja Syrjämäki Järvi-Suomen Energiasta ja Joel Kari Savon Voimasta, sekä Maiju Korhonen Energiateollisuudesta. Podcastin juontaa Kimmo Ohtonen.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki