Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Pian sinunkin sähkömittarisi vaihtuu uuteen älymittariin

Kaikki Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaat saavat uuden sähkömittarin vuosien 2024–2027 aikana. Sähkömittarisi vaihdetaan uuteen älymittariin lähivuosien aikana ja luvassa on uudenlaisia etuja sähkönkäyttäjälle. Asennukset alkavat pienellä pilotilla keväällä 2024 ja varsinaiset massa-asennukset alkavat asiakkaillemme marraskuussa 2024.

Sähkömittarit alkavat olla käyttöikänsä päässä, eivätkä enää täytä lain ja sähkönjakelun uusia vaatimuksia. Siksi kaikki sähkömittarit vaihdetaan uusiin älymittareihin. Uudet älymittarit tuovat tullessaan entistä tarkempaa tietoa sähkön käytöstäsi. Tulevaisuudessa ne avaavat mahdollisuuden ostaa sähköä entistä taloudellisemmin ja hyötyä paremmin oman sähkönkäytön ohjaamisesta taloudellisimpiin aikoihin.

Mittariuudistus auttaa myös sähkön toimituksen ja riittävyyden varmistamisessa sekä hiilivapaan sähköntuotannon hyödyntämisessä. Mittareiden vaihtaminen uusiin tapahtuu vuosina 2024–2027. Sähkömittarit kiertueella on Kymenlaakson Sähköverkon, Järvi-Suomen Energian ja PKS Sähkönsiirron yhteinen sähkömittareiden vaihtoprojekti, jonka aikana mittarit vaihdetaan yhteensä 300 000 asiakkaalle. Varsinaisesta vaihtotyöstä vastaa yhteinen kumppanimme Elvera. Mittarinvaihdoille on yhteinen verkkosivu, mittarikiertue.fi. Mittarikiertue-sivustolta saat lisätietoa mittarinvaihdosta.

Mittarikiertue.fi yhteinen sivusto

Kymenlaakson Sähköverkon alueella asennukset alkavat pienellä pilotilla huhtikuussa 2024, ja varsinaiset massa-asennukset käynnistyvät marraskuussa 2024.

Sinun ei tarvitse huolehtia asennuksesta, eikä se aiheuta sinulle kustannuksia.

Näin vaihto tapahtuu käytännössä

Saat tekstiviestin 2 viikkoa ennen mittarin vaihtoa. Viestistä voit lukea ohjeet mittarin vaihtoajan vahvistamiseksi.  Ole reipas ja vahvista oma aikasi mahdollisimman nopeasti vastaamalla K. Tämän jälkeen saat vielä vahvistusviestin. Jos läsnäoloasi ei tarvita, saat kuitenkin viestin mittarivaihdon ajankohdasta. Viestiin ei tarvitse vastata. Jätämme vaihdon jälkeen ohjeet ja tiedotteen vaihdosta.

Jos ehdotettu aika ei käy, varaa uusi aika tekstiviestissä olevasta linkistä. Onnistuneen vaihdon jälkeen saat vahvistusviestin. Asennustyöt tehdään alueittain ja ajanvaraus nopeuttaa vaihtoa koko alueellasi.

Jos mittari on rakennuksen ulkopuolella, ei lukitussa tilassa, läsnäoloasi ei tarvita. Jos läsnäoloaasi tarvitaan, varmistathan asentajalle esteettömän kulun sähkömittarillesi. Myös uteliaat lemmikit on hyvä pitää poissa asennuksen ajan.

Vaihto on yleensä ohi 20 minuutissa. Sen aikaa sähköt ovat poikki. Kun asennus on tehty, varmista, että kaikki toimii kuten pitääkin.

Sitten sanommekin kiitos ja hei! Vanhan mittarin otamme mukaamme ja viemme sen kierrätykseen. Kaikki asennukset tekee kumppanimme Elvera.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki