Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Toimitusvarmuus

Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa sähköä koteihin ja yrityksiin neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla. Tavoitteenamme on turvata häiriötön sähkönjakelu vuoden jokaisena päivänä. Sähköverkkoa kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi ja investoimme vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen.

Toimitusvarmuusalueet

Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen verkon pituus on noin 13 000 kilometriä. Verkon kehittäminen ja kunnossapito on keskeinen osa toimintaamme ja palvelee niin kotitalouksia kuin yrityksiä ja yhteiskunnan toimintojakin. Parannamme sähköverkon toimitusvarmuutta maakaapeloimalla verkkojamme vuosittain n. 200 km lisäämällä automaatiota, raivaamalla johtokatuja sekä siirtämällä johtoja tien viereen. Vuonna 2021 asiakkaistamme jo yli 65 prosenttia oli toimitusvarman verkon piirissä.

Sähkömarkkinalain mukaisesti vuonna 2036 asemakaava-alueella ei saa esiintyä myrskyn, tuulen tai lumikuorman seurauksena yli 6 h keskeytyksiä ja asemakaava-alueen ulkopuolella yli 36 h keskeytyksiä. Alla näkyvässä kartassa kerromme ne alueet, joissa lain vaatimat toimitusvarmuusmääräykset täyttyvät tällä hetkellä. Sinisellä merkityt alueet ovat 36 h alueita ja vihreät alueet 6 h toimitusvarmuusalueita.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki