Sillä on väliä!

27.05.2016

Maailmassa on varmaankin 500 erilaista ympäristömerkkiä, erilaisia vastuullisuuden määritelmiä, raportointikilpailuja ja lukemattomia konsultteja, jotka neuvovat yrityksiä vastuullisessa toiminnassa ja vastuullisuusviestinnässä. Tässä sopassa menevät helposti puurot ja vellit sekaisin. Mitä on yritysten vastuullinen toiminta? Onko se järkevää liiketoimintaa? Onko se tärkeää ja jos, niin kenelle?  

Vastuullisuus on keskeinen osa yrityksen mainetta ja menestystä. Kyse ei ole omakehusta, viherpesusta eikä markkinoinnista. Konkreettiset teot ja aidot tavoitteet viestivät yrityksen arvoista kovaäänisemmin kuin arvojulistukset. Sidosryhmillä on oikeus odottaa yritykseltä toimintaa, joka mahdollistaa kestävän kehityksen kaikilla osa-alueilla. Sillä on väliä, miten ympäristöstä huolehditaan. Sillä on väliä, että toiminta on kannattavaa ja työtä ja hyvinvointia riittää jatkossakin. Sillä on väliä, miten asiakkaiden, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa toimitaan.  

Kyse on luottamuksesta
vastuullisuus

Niin kuin kaikissa ihmisten välisissä suhteissa, tässäkin kyse on luottamuksesta. Vastuullinen yritys ei toimi omassa kuplassaan vaan pyrkii ohjaamaan ja kehittämään toimintaansa koko toimintaympäristönsä huomioon ottaen. Suhteet henkilöstöön, asiakkaisiin ja muihin sidosryhmiin perustuvat luottamukselle, jota rakennetaan toimimalla eettisesti kestävällä tavalla.

Me Kymenlaakson Sähkössä tarkastelemme toimintaamme ympäristövastuun, taloudellisen vastuun, sosiaalisen vastuun ja kokonaisvastuun näkökulmista. Näille neljälle osakokonaisuudelle määritellyt painopistealueet ja mittarit ohjaavat meitä kohti luotettavaa, ympäristöystävällistä, kilpailukykyistä ja vuorovaikutteista toimintaa. Näin olemme toimineet jo pitkään, mutta tänä vuonna raportoimme siitä sidosryhmillemme ensimmäistä kertaa. Voit lukea asiasta lisää vuoden 2015 vuosikertomuksestamme.    

Vastuullisuus on tekoja ja ratkaisuja paitsi oman toiminnan kehittämiseen myös yhteiskunnan haasteisiin. Ympäristö ja ilmasto ovat globaalisti tämän päivän suurimmat haasteet. Niissä talkoissa on mukana koko suomalainen energiatoimiala. Alan etujärjestön FIBSin mukaan kuitenkin vain 20 % yrityksistä uskoo vastuullisuustoimintansa vaikuttavan merkittävällä tavalla yhteiskuntaan. Miksi? 

Annemari Backman
viestintäpäällikkö
Kymenlaakson Sähkö Oy

 

Kirjoita kommentti

Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.