Kymenlaakson Sähkö hankki Kotkan osakkeet

16.06.2017

siirtokirjan allekirjoitus

Kuvassa vasemmalta Kotkan kaupungin kansliapäällikkö Marianna Ruonala, kaupunginjohtaja Henry Lindelof ja Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtaja Aku Pyymäki.

Kymenlaakson Sähkö ja Kotkan kaupunki allekirjoittivat tänään sopimuksen, jolla yhtiö hankki Kotkan kaupungilta koko sen omistaman osakekannan eli 27 prosenttia yhtiön osakkeista. Kotka saa kaupassa noin 70 miljoonaa euroa. Kymenlaakson Sähkön omistajina jatkaa 11 kuntaa, jotka haluavat kehittää yhtiöstä entistäkin vahvemman energia-alan toimijan.

– Vuosia jatkunut prosessi on nyt saatu päätökseen. Se hyödyttää kaikkia osapuolia omistajista asiakkaisiin ja vapauttaa voimavarojamme entistäkin vahvemman ja kilpailukykyisemmän yhtiön kehittämiseen, arvioi Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtaja Aku Pyymäki sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

Kotka saa kaupassa 1 132 euroa osakkeelta, jonka lisäksi maksetaan yhtiökokouksen vahvistama vuoden 2016 osinko 47,9 euroa osakkeelta. Kokonaissummaksi muodostuu näin 73,2 miljoonaa euroa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä sekä neuvotteluihin että saavutettuun ratkaisuun. Kotkalle nyt tehty kauppa mahdollistaa talouden vinouman oikaisemisen. Kaupasta saatavien tulojen avulla kaupunki saa myös merkittäviä mahdollisuuksia uusiin avauksiin ja kaupungin kehittämiseen tavalla, joka muuten ei olisi ollut mahdollista, kertoi Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

omistusosuudet

11 omistajakuntaa sitoutuneet yhtiön kehittämiseen

Omistusjärjestelyt eivät vaikuta Kymenlaakson Sähkön asiakkuuksiin, toimintaan tai toiminta-alueeseen. Yhtiön verkkotoiminta jatkuu neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla ja myyntitoiminta valtakunnallisena.  

—Kotka on meille keskeinen toiminta-alue, ja palvelemme siellä asiakkaitamme entiseen tapaan, painottaa Pyymäki.

Kymenlaakson Sähkön omistajina jatkavat 11 kuntaa, jotka kaikki allekirjoittivat uuden osakassopimuksen. Omistajien osakemäärä pysyy kappalemääräisesti entisellä tasolla, mutta omistusosuus nousee kaupan myötä suhteessa aiempaan omistusosuuteen.

–  Omistajakunnat säilyttävät päätösvallan ja voimme kehittää yhtiötä koko toiminta-alueemme, kuntien, asukkaiden ja asiakkaiden etua ajatellen, sanoi Pyymäki.

Lisätietoja:
Kymenlaakson Sähkö Oy, toimitusjohtaja Aku Pyymäki, p. 0400 397 474
Kotkan kaupunki, kaupunginjohtaja Henry Lindelöf, p. 05 234 4200