Uusimme asiakkaidemme etäluettavia mittareita 2016–2018

08.03.2016

aidon-5000-liite_medium

Kymenlaakson Sähköverkko uusii 5 400 asiakkaidensa etäluettavaa mittaria jakelualueellaan vuosina 20162018. Tällä viikolla käynnistyvän kolmevuotisen projektin kustannusarvio on noin miljoona euroa. 

 Vanhimmat vaihdettavat mittarit ovat olleet asiakkaidemme käytössä jo vuodesta 1996, eikä niiden tiedonsiirtotekniikka enää vastaa tämän päivän vaatimuksia, kertoo mittausvastaava Ville Saira Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä.

Mittareiden vaihdot käynnistyvät samanaikaisesti eri puolilla Kymenlaakson Sähköverkon jakelualuetta.   Uusittavia mittareita on niin kotitalouksissa kuin yrityksissäkin. Saarikohteita projektiin sisältyy 84 kappaletta. Niiden osalta mittarinvaihdot toteutetaan ensi kesänä touko–heinäkuun aikana.

– Tämän vuoden aikana vaihdamme hieman yli 2 000 mittaria mukaan lukien kaikki saarissa sijaitsevat kohteet. Vuonna 2017 uusitaan noin 2 600 ja seuraavana vuonna vielä lähes 800 mittaria, Saira laskee.  

Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaat on varustettu sataprosenttisesti etäluettavilla mittareilla, eli tieto asiakkaan sähkönkulutuksesta ja sähkön laadusta välittyy automaattisesti sähkönkäyttöpaikan ja sähköverkkoyhtiön välillä. Tekniikaltaan vanhentuneiden mittareiden uusiminen parantaa asiakaspalvelua ja tehostaa Kymenlaakson Sähköverkon prosesseja.

– Jatkossa kaikilla asiakkaillamme on yhdenmukaiset mittarit, kaikki kytkennät voidaan suorittaa etänä ja pienjänniteverkon valvonta tehostuu. Verkkohäiriöt voidaan korjata nopeammin, kun saamme automaattisesti tietoa verkon tilasta. Asiakkaille mittareiden uusiminen on maksutonta, Saira kertoo.

Uusien mittareiden asennuksesta vastaa Empower, joka huolehtii myös asiakkaiden kontaktoinnista. Asiakkaita tiedotetaan asennuksen ajankohdasta. Yhden etäluettavan mittarin vaihto kestää noin 20–30 minuuttia, jona aikana sähkönjakelu on keskeytynyt. 

Lue lisää sähkön mittauksesta etäluettavalle mittarilla

Lisätietoja:
Kymenlaakson Sähköverkko Oy, mittausvastaava Ville Saira, p. 044 3636 782
Empower IM Oy, palvelupäällikkö Tuomas Yrttiaho, p. 029 020 011