Tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot Kymenlaaksossa saatu hallintaan. Uusien häiriöiden riski edelleen korkea.

22.02.2016

Tiedote 22.2.2016 klo 15.30

tykkylumi+linjalla

Sähkönjakelun häiriöt Kymenlaakson Sähköverkon alueella ovat jatkuneet, mutta uusien vikojen syntyminen on maanantaina iltapäivän aikana hidastunut.  Maastossa vikoja on rajattu ja tykkylumen taivuttamia puita raivataan tällä hetkellä lähes 40 miehen voimin. Sähköttömiä asiakkaita maanantaina iltapäivällä on edelleen noin 1500 Etelä-Kymenlaaksoon painottuen. Suurin osa runkoverkon nykyisistä vioista saadaan kuitenkin korjattua vielä tämän päivän aikana.

Huomenna lumikuormatilannetta Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella arvioidaan ilmasta käsin. Sään salliessa helikopteri tekee kriittisillä alueilla tarkastuslentoja kokonaistilanteen kartoittamiseksi ja vikapaikkojen löytämiseksi. Tämä nopeuttaa mahdollisten vikojen korjausta.  

– Arvioimme sähkönjakelun tilanteen jatkuvan tulevien päivien aikana epävakaana. Säätila on edelleen suotuisa nuoskatykyn muodostumiselle ja riski uusille sähkökatkoille on korkea. Lumisade on maanantain aikana hiipunut, mutta lämpötila pysyttelee nollan tuntumassa ja tuuli on heikkoa eivätkä puut siksi vapaudu lumikuormastaan. Tilannee muuttunee vasta kun lämpötila nousee reilusti plussan puolelle, arvioi tilannetta Kymenlaakson Sähköverkon käyttöpäällikkö Harri Nummenpää.

Sähkökatkojen pituudet viime viikonloppuna alkaneissa häiriöissä ovat muodostuneet valitettavan pitkiksi. Pitkät keskeytykset sähkönjakelussa korvataan asiakkaille automaattisesti. Vakiokorvausta voi saada, kun käyttöpaikka on ollut ilman sähköjä yhtäjaksoisesti vähintään 12 tuntia. Vakiokorvauksen suuruus riippuu verkkopalvelumaksusta ja keskeytyksen pituudesta. Keskeytysaika alkaa siitä, kun vika on tullut sähköyhtiön tietoon joko sähköverkon oman kaukokäyttöjärjestelmän kautta tai sähkökäyttäjän ilmoituksesta ja päättyy, kun vika on saatu korjatuksi.

Vikapaikoista voi ilmoittaa päivystysnumeroomme 05 7780 222. Jakelualueemme sähkönjakelun tilannetta näkyy reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.

 

Lisätietoja Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397