Pukkilan voimansiirtojohdon rakennustyöt käynnistyneet

16.02.2016

Pukkila_voimajohtopylvaat

Kymenlaakson Sähköverkon voimansiirtojohdon rakennustyöt kohti Pukkilaan rakennettavaa sähköasemaa ovat käynnistyneet. Tämän vuoden aikana Pukkilan alue saa uuden sähköaseman sekä sitä syöttävän, noin 5 kilometriä pitkän Toolinkallio–Pukkila 110 kV voimansiirtojohdon.

Rakentaminen Pukkilassa käynnistyi vuodenvaihteen jälkeen. Tammikuussa tehtiin pylväsperustuksia ja koottiin pylväitä. Helmikuun alkupuolella voimajohtojen pylväät pystytettiin (kuvassa) ja tällä viikolla on käynnistynyt noin kaksi kuukautta kestävä johtimien asennus. Sähköaseman rakennustöihin siirrytään keväällä huhti-toukokuussa.

Kokonaishankkeen suunnittelusta vastaa TLT-Engineering Oy ja urakoinnista voimajohdon osalta TLT-Building Oy ja sähköaseman osalta Caverion Industria Oy. Sähköaseman liittämiskaapeloinnit suunnittelee Elmil Oy ja toteuttaa Kyvera Oy.

Voimajohdon ja sähköaseman valmistumisella tulee olemaan suora vaikutus alueen asiakkaiden sähkön laatuun ja sähkön toimitusvarmuuteen. Pukkilan investointi on suuruudeltaan noin 2,2 miljoonaa euroa ja sähköasema on valmistuessaan Kymenlaakson Sähköverkon 32. sähköasema.

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähköverkko Oy, suunnittelupäällikkö Tuomo Hakkarainen, p. 040 8600 515