Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Usein kysyttyä

Onko sinulla kysyttävää sähköön ja sähkösopimuksiin liittyen? Katso löydätkö vastausta usein kysytyistä kysymyksistä.

Eri sopimuksissa sähkön hinta seuraa markkinahinnan kehitystä eri tavalla. Kiinteähintaisissa sopimuksissa hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Suoraan pörssistä ostettaessa sähkön hinta seuraa tarkasti markkinahintaa ja vaihtelee tämän takia eniten. Jatkuvissa sopimuksissa, esim. KSOY Perus sopimuksessa, sähkön hinta seuraa markkinahintaa maltillisesti ja viiveellä.

Saat meiltä uuden tarjouksen hyvissä ajoin ennen nykyisen määräaikaisen sopimuksesi päättymistä. Jos unohdat tehdä jatkosopimuksen, sopimuksesi vaihtuu toistaiseksi voimassa olevaksi KSOY Perus -sähkösopimukseksi, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi sähkön toimituksen jatkumisesta.

Voit tutustua sopimusvaihtoehtoihimme täällä.

Yhtiöissä sähkön hinnoitteluun vaikuttavat mm. oman tuotannon määrä ja sen kustannukset sekä sähkön ostosopimusten tilanne. Nämä vaihtelevat voimakkaasti eri yhtiöiden välillä. Erityyppisten sopimusten hinnat vaihtelevat paljon keskenään yhtiöissäkin. Sähköä voi ostaa määräaikaisella sopimuksella kiinteään hintaan tai suoraan sähköpörssistä tai toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, jolloin sähkön hinta voi ajan mittaan nousta tai laskea. Hetkellisten tarjoushintojen vertailu voi joskus johtaa harhaan. Mieti, millaista palvelua haluat yhtiöltäsi ja millaisen sähkösopimuksen haluat.

Voit pyytää tarjouksia eri sähkönmyyjiltä ja valita niistä sinulle sopivimman sopimuksen. Kymenlaakson Sähkön sopimusvaihtoehdot löydät täältä.  Myyjiä voi kilpailuttaa myös esim. Energiamarkkinaviraston www.sahkonhinta.fi  -palvelussa.

Ennen kilpailuttamista on hyvä selvittää omasta sähkölaskusta käyttöpaikan numero ja osoite, sähkönkäytön vuosiarvio sekä käyttöpaikan pääsulakekoko.

Uusi sähkönmyyjä huolehtii halutessasi vanhan sopimuksesi irtisanomisesta sekä hoitaa yhteydet verkkopalveluyhtiöön mittarin luentaa varten. Sinun ei siis tarvitse erikseen olla yhteydessä vanhaan myyjääsi tai verkkopalveluyhtiöön myyjää vaihtaessasi. Uuden sopimuksen teet helposti täällä.

Voit vaihtaa sähkönmyyjää, jos sinulla ei ole voimassaolevaa määräaikaista sopimusta kenenkään toisen sähkönmyyjän kanssa.

Kilpailutus ja sähkönmyyjän vaihtaminen on maksutonta. Voit vaihtaa sähkönmyyjää 2 viikon irtisanomisajalla, jos sinulla on toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus.

Ei muutu, sillä sähkön siirto on ostettava asuinpaikkakunnan sähköverkkoyhtiöltä.

Sähkönmyyjän vaihto ei vaikuta sähkön laatuun. Paikkakuntasi sähköverkkoyhtiö vastaa sinulle toimitettavan sähkön laadusta riippumatta siitä, mistä sähkösi ostat.

Ilmoitus kannattaa tehdä heti, kun muuttopäivä on varmistunut, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin varmistat katkeamattoman sähköntoimituksen. Kätevimmin ilmoitat muutosta nettisivujemme Online-asioinnissa. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme.

Sähköyhtiöön pitää tehdä aina erillinen muuttoilmoitus, emme saa tietoa Postin tai maistraatin kautta. Niin asunnosta pois muuttavan kuin asuntoon muuttavan tulee ilmoittaa muutosta.

Muuttaessasi sinun tulee aina itse huolehtia sähkösopimuksen irtisanomisesta entiseen osoitteeseesi, muuten voit joutua maksamaan uuden asukkaan sähkönkäytöstä. Irtisanomisaika on 14 päivää.

Kun sinulla on etäluettava mittari, verkkoyhtiö huolehtii mittarinluvusta.

Ole valitsemaasi sähkönmyyjään yhteydessä viimeistään kaksi viikkoa ennen sopimuksen haluttua voimaantulopäivää. Muistathan, että sähkösopimusta ei voi tehdä takautuvasti. Kun teet kanssamme sähkösopimuksen, hoidamme puolestasi myös sähkön siirtosopimuksen teon. Sähkönsiirrosta vastaa aina paikallinen verkkoyhtiö, sitä ei voi kilpailuttaa.

Sähkösopimusvahvistuksessa on määritelty osoite, johon sopimus tehdään. Näin ollen sopimusta ei voi viedä uuteen kohteeseen.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki