Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Vuosikertomus 2023

Talouden vaisu kehitys, alkuvuoden lämmin sää ja energiakriisin vaikutukset näkyivät vuoden 2023 sähkönkäytössä ja sähkön markkinahinnan voimakas vaihtelu jatkui.

Kymenlaakson Sähkö -konserni teki vuonna 2023 vahvan tuloksen, mikä perustui sähköntuotannon ja myynnin onnistuneisiin hintasuojauksiin sekä sähkön tuotantomäärän kasvuun. KSOY on toteuttanut sähkön tuotannossa vihreää siirtymää jo yli vuosikymmenen ajan. Fossiilisiin polttoaineisiin perustuvista sähkön tuotantomuodoista on siirrytty hiilivapaisiin tuotantomuotoihin. Vuoden 2023 merkittävä tapahtuma oli Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen käyttöönotto ja säännöllisen sähköntuotannon aloitus. Kymenlaakson Sähköverkon alueelle osuneet myrskyt aiheuttivat viime vuonna sähkökatkoja merkittävästi edellisvuosia enemmän, ja niistä aiheutui huomattavia taloudellisia vaikutuksia sekä korjauskuluina että tuoton menetyksenä. Kymenlaakson Sähkö toteutti 2023 järjestelyn, jossa yhtiö luovutti sähkön vähittäismyyntiliiketoiminnan Väre Oy:lle ja siirtyi samalla Väre Oy:n yhdeksi omistajaksi.

Liikevaihto

148,2 M€

Liiketulos

29,5 M€

Sähkön tuotanto 2023, yhteensä 561 GWh

Toimitusjohtajan katsaus

Kymenlaakson Sähkö -konserni teki vuonna 2023 erittäin vahvan tuloksen. Tulos perustui sähköntuotannon ja myynnin onnistuneisiin hintasuojauksiin sekä sähkön tuotantomäärän kasvuun.

Lue lisää

Liiketoiminta

Kymenlaakson Sähkö toteutti perusteellisen harkinnan jälkeen järjestelyn, jossa yhtiö luovutti sähkön vähittäismyyntiliiketoiminnan Väre Oy:lle. Verkkoliiketoiminnassa jatkettiin toimitusvarmuusinvestointeja kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Lue lisää

Vastuullisuus

Huoltovarmuus, materiaalien uusiokäyttö ja hiilineutraalisuustavoitteen saavuttaminen nousevat esiin erityisteemoina.

Lue lisää

Henkilöstö

Henkilöstö on sitoutunutta ja pitkiä työsuhteita on paljon. Sairauspoissaolojen määrä on KSOY:llä laskenut edelleen ja työtapaturmia ei tapahtunut lainkaan.

Lue lisää

Hallituksen toimintakertomus

Siirry tästä hallituksen toimintakertomukseen

Lataa pdf

Tilinpäätös

Siirry tästä vuoden 2023 tilinpäätöstietoihin

Lataa pdf

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki