Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Online-palvelun ohje

KSOY Onlinessa voit muokata yhteystietojasi, asettaa häiriötiedotteen, katsoa sopimustietoja, katsoa ja hyväksyä henkilökohtaisia sähkötarjouksia, tehdä muuttoilmoituksen, seurata sähkönkulutuksen ja kustannusten kehittymistä, tehdä uuden sähkösopimuksen, seurata laskuja ja niiden suorituksia sekä jättää yhteydenottopyynnön. Näin pääset alkuun sen käytössä.

1. Kirjaudu online-palveluun

Pääset kirjautumaan Online-palveluun osoitteessa https://online.ksoy.fi tai verkkosivujemme oikean yläkulman vihreästä painikkeesta. Kirjautuessasi sinun täytyy tehdä vahva tunnistautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Yhteisasiakkuus

Jos kyseessä on yhteisasiakkuus, eli sopimus on useamman kuin yhden henkilön nimellä, sopimuksen osakkaat pääsevät kirjautumaan ja katsomaan asiakastietoja omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Asiakas ei kuitenkaan pysty tekemään sähkösopimusta Onlinen kautta yhteisasiakkuudelle, vaan vain omalle nimelleen. Jos sopimus halutaan tehdä yhteisasiakkuudelle, täytyy osakkaiden ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme p. 05 7780 500.

Edustajuus

Jotta pääset näkemään organisaation, yhteisön tai toisen henkilön tietoja Online -palvelusta, sinulle tulee olla määritelty edustajuus asiakastietojärjestelmässämme. Vanhan Onlinen aikaiset edustajuudet eivät enää toimi uudessa 22.3.2021 avautuneessa Online -palvelussa. Yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön edustajan tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme p. 05 7780 500 ja ilmoittaa edustajuuden avaamiseksi tarvittavat asiakastiedot ja valtakirja.

Jos sinun tarvitsee katsoa Onlinessa edustamasi tahon asiakastietoja ja oikeudet ovat kunnossa, voit vaihtaa roolia klikkaamalla sinisestä yläpalkista omaa nimeäsi ja valita haluamasi roolin.

2. Online-palvelun etusivu

Kirjauduttuasi Online-palveluun, pääset etusivulle. Etusivulta näet avoimien laskujen summan, kuluvan kuukauden sähkön kulutuksen, mahdolliset tiedotteet ja viimeisen 12 kk sähkönkulutuksen pylväsdiagrammina.

Jos sinulla on avoimia tarjouksia, ne näkyvät etusivulla kuukauden kulutustietojen oikealla puolella. Pääset myös hyväksymään tarjouksen tästä.

Sinisestä yläpalkista löydät linkin yhteydenottolomakkeelle, voit valita kielen (suomi tai ruotsi) tai vaihtaa asiakasroolia, mikäli sinulla on oikeus edustaa useita asiakkuuksia. Valkoisesta ruksista saat palvelun suljettua ja palaat kirjautumiseen.

Sinisen yläpalkin alapuolelta löydät neljä välilehteä (omat tiedot, energiaraportti, tee sähkösopimus ja laskut), joista pääset tutustumaan aiheisiin tarkemmin.

Näytön alaosassa näet asiakaspalvelumme yhteystiedot ja tietosuojaselosteen.

Vasemman yläkulman KSOY-logo näkyy kaikilla välilehdillä ja sitä klikkaamalla pääset aina palaamaan etusivulle.

3. Omat tiedot

Klikkaamalla sinisen yläpalkin alta, Omat tiedot -välilehteä, saat näkyviin omat yhteystietosi ja sopimustietosi. Yhteystietoja pääset muokkaamaan sinisestä Muokkaa -painikkeesta.

Häiriötiedoteasetuksiasi pääset katsomaan ja muokkaamaan sivun keskiosan sinisestä painikkeesta.

Sopimustietoja pääset katsomaan tarkemmin klikkaamalla Katso-linkkejä sivun oikeassa alareunassa. Linkin avattuasi pääset ilmoittamaan poismuuton valkoisesta Tee muuttoilmoitus -painikkeesta sopimustietojen alla.

 

4. Energiaraportti

Sinisen yläpalkin alta Energiaraportti-välilehdeltä näet sähkönkulutustietosi. Energiaraportti jakautuu kahteen välilehteen: sähkön käyttöön ja kustannuksiin.

Sähkön käyttö -välilehdellä pikavalinnoista pääset tarkastelemaan käyttöpaikkasi sähkön käyttötietoja valitsemaltasi ajanjaksolta päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuosikohtaisesti. Jos sinulla on useita käyttöpaikkoja, voit valita käyttöpaikan osoitteen oikealla puolella olevasta nuolesta.

Kuvaajalla näkyy valitun ja edellisen jakson kulutustiedot, käyttöpaikkaa lähimmän sääaseman vuorokauden keskilämpötila ja sähkön pientuottajilla myös sähköntuotannon määrä.

Tarkan kulutusarvon saat siirtämällä hiiren haluamaasi kohtaan kuvaajalla. Kuvaajan alla olevasta linkistä pääset lataamaan Excel -tiedostona viimeisen 12 kuukauden tuntikohtaiset kulutukset.

Kulutustiedot näkyvät enintään viiden viimeisen vuoden ajalta, jos sinulla on kyseissä kohteessa ollut sopimukset niin kauan.

Energiaraportin Kustannukset-välilehdeltä näet käyttöpaikkasi kustannukset valitsemaltasi ajanjaksolta kuukausikohtaisena pylväsdiagrammina. Kustannukset on jaoteltu siirtomaksun, sähköenergian ja sähköveron osuuteen. Viemällä hiiren haluamaasi kohtaan graafilla, näet sen kuukauden tarkemmat euromääräiset kustannukset. Kustannukset sisältävät arvonlisäveron.
Kustannukset alkavat näkyä, vasta 22.3.2021 lähetetyistä laskuista alkaen kustannuskaaviossa.

 

5. Tee sähkösopimus

Tee sähkösopimus -välilehdellä pääset tekemään uuden sähkösopimuksen joko nykyisen käyttöpaikkasi osoitteeseen tai uuteen kohteeseen antamalla osoitetiedot tyhjiin osoitekenttiin. Jatka-painikkeesta pääset etenemään.

Tämän jälkeen valitaan mittaustapa, sopimuksen alkamisajankohta ja nykyinen sopimustilanne. Painamalla Jatka-painiketta, pääset valitsemaan haluamasi sopimuksen.

 

6. Laskut

Laskut-välilehti jakautuu laskut-osioon (vasemmalla) ja suoritukset-osioon (oikealla).

Laskut-osiossa pääset katsomaan uudesta Onlinesta löytyviä laskuja. Saat rivin auki klikkaamalla Katso-linkkiä rivin oikeassa reunassa.

Yhdistelmäsopimus -rivillä kokonaisasiakkaamme näkevät sähköenergian ja sähkönsiirron yhteissumman.
Sähkönmyyntisopimus -rivillä näkyy sähköenergian osuus laskusta.
Verkkopalvelusopimus -rivillä näkyy verkkopalvelun osuus laskusta.
Vanhoja, ennen 22.3.2021 tehtyjä laskuja pääset katsomaan klikkaamalla sinistä Vanhat laskut -painiketta.

Jos olet kokonaisasiakkaamme, eli ostat KSOY:ltä sähkön verkkopalvelun ja sähkön myynnin, laskun kokonaissumma näkyy yhdistelmäsopimus-rivillä. Sähkön myynnin osuus laskusta näkyy sähkönmyyntisopimus-rivillä ja sähkön verkkopalvelun ja sähköverojen yhteissumma näkyy verkkopalvelusopimus-rivillä.

Saat avattua laskun PDF-muodossa klikkaamalla laskun numeron kohdalla olevaa sinistä linkkiä.

Suoritukset-välilehdellä näet vastaavasti yhteenvedon maksusuorituksistasi.

 

7. Yhteydenottopyyntö

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme klikkaamalla sinisestä yläpalkista Ota yhteyttä -linkkiä, joka avaa yhteydenottolomakkeen. Valitse yhteydenoton aihe, kirjoita asiasi vapaaseen kenttään, valitse vastaustapa ja lähetä lomake. Vastaamme yhteydenottopyyntöihin 3 arkipäivän sisällä.

 

Lisätiedot

Asiakaspalvelumme opastaa tarvittaessa Online-palvelun käytössä. Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 05 7780 500 ma–pe klo 8–18.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki