Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Huoltovarmuuteen suhtaudutaan vakavasti ja hallitusti

Sähköverkkotoiminta on huoltovarmuuskriittinen toimiala, ja olemme varautuneet erilaisiin häiriötilanteisiin mm. materiaalien, henkilöresurssien, kaluston ja järjestelmien osalta.

Vuonna 2022 päivitimme Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n varautumis- ja valmiussuunnitelmat. Vuoden 2023 aikana jatkoimme suunnitelmaan liittyvien toimenpiteiden toteuttamista.

Sähkön riittävyyteen liittyi riskejä talven 2022–2023 osalta. Kymenlaakson Sähköverkko oli varautunut sähköpulatilanteeseen siten, että kantaverkkoyhtiö Fingridin niin vaatiessa olisimme valmiina toteuttamaan kiertäviä sähkökatkoja omassa verkossamme kriittiset sähkönkäyttöpaikat huomioiden. Henkilöstöä koulutettiin erilaisia tilanteita varten. Huoltovarmuuden varmistamiseksi ja kehittämiseksi teemme jatkuvaa yhteistyötä Fingridin, omien kumppaneidemme, viranomaisten ja muiden alan organisaatioiden kesken.

Varautumista sähköpulaan jatkettiin myös talvea 2023–2024 silmällä pitäen, vaikka sähköpulan riski olikin pienentynyt. Sähköpulan todennäköisyyttä on pienentänyt mm. Olkiluoto 3:n käyttöönotto sekä asiakkaiden toimenpiteet sähkön säästämisessä.

Median ja asiakkaiden kiinnostus sähköpulaa kohtaan oli suurta erityisesti vuoden 2023 alussa. Astetta alemmas -kampanja ja lämmin alkutalvi vähensivät kuitenkin kuluttajien sähkönkäyttöä huomattavasti. Kun neuvonta ja tieto aiheesta lisääntyivät, sähkönkäyttäjien valmiudet toimia erikoistilanteissa paranivat.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki