Näin saat uuden sähköliittymän käyttöösi

Selvitä sähköistettävän kohteen tehontarve

Teetä sähkösuunnitelma asiantuntijalla. Jos rakennat uutta kohdetta, valitse lämmitysjärjestelmä ja mieti sähkönkäyttöäsi.

Tilaa sähköliittymä

Teemme tilauksen perusteella sinulle uuden liittymissopimuksen. Ota yhteyttä liittymämyyntiimme mieluiten 2-3 kuukautta ennen rakentamisen aloittamista, jos rakennuspaikkasi on haja-asutusalueella. Kerro liittymäsi sijainti, pääsulakekoko ja toiveesi toimitusajasta. Karttaliite tai asemapiirros auttaa sijainnin määrittelyssä.

Teemme sähköistyssuunnitelman ja sovimme kanssasi liittymän rakentamisen aikataulun. Voit pyytää liittymätarjouksen jo silloin, kun suunnittelet tonttikauppaa. Liittymismaksu selviää useimmiten jo puhelinsoitolla liittymämyyntiimme.

Pyydä tarjous tontille tulevasta mittauskeskuksesta ja liittymiskaapelista

Sähköurakoitsija tekee tontille tulevat asennukset. Voit pyytää liittymämyynnistämme myös verkonrakennusyhtiö Elveran tarjouksen tällaisesta asennuksesta liittymätilauksen tai tarjouspyynnön yhteydessä.

Suosittelemme valitsemaan omalla jalustalla olevan mittauskeskuksen, jossa on pistorasiat. Näin saat helposti sähkön käyttöösi jo rakennusaikana. Keskuksen voi myös asentaa aluksi tilapäiselle telineelle. Tässä tapauksessa sähköurakoitsijasi suojaa keskuksen liittymiskaapelin ja siirtää sen myöhemmin lopulliseen sijoituspaikkaan esimerkiksi rakennuksen seinälle. Vuokraamme myös tilapäisiä työmaakeskuksia, joiden asennuksesta ja irrotuksesta perimme palveluhinnaston mukaisen maksun.

Katso täältä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston hyväksymät sähköurakoitsijat

Tee sopimus sähkön verkkopalvelusta ja myynnistä

Sähkön kytkentä edellyttää, että olet tehnyt sähkön verkkopalvelu- ja sähkönmyyntisopimukset käyttöpaikallesi. Ota yhteyttä valitsemaasi energiayhtiöön. Lisätietoja sähkönmyyjistä 

Sähköurakoitsija tilaa kytkennän

Kun liittymä on rakennettu liittymissopimuksessa olevan toimitusajan mukaisesti valmiiksi ja sähköurakoitsija on tehnyt tontille tulevat asennustyöt kytkentävalmiiksi, voit saada sähkön käyttöösi. Urakoitsija tilaa kytkennän yleistietolomakkeella.

Sähköt käyttöön

Kytkemme sähkön ja asennamme etäluettavan mittarin 8 työpäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta, kun kaikki kytkentään liittyvät asiat ja sopimukset ovat kunnossa.