Latausasema taloyhtiöön

Sähköautoilun yleistyessä taloyhtiöiden on hyvä varautua huolehtimaan mahdollisuudesta ladata sähköautoja. Taloyhtiölle latausasema on investointi tulevaisuuteen.

Helpoiten pääsee alkuun rakennuttamalla yhtiön hallinnassa oleville autopaikoille aluksi enintään sen määrän latauspisteitä, mitä voidaan tehdä ilman muutoksia talon sähköjärjestelmään. Tällöin päätökseen riittää yksinkertainen enemmistö yhtiökokouksen äänistä, kunhan kustannukset eivät muodostu osakkaille kohtuuttomiksi. Kyse on taloyhtiön hankkeesta, jonka kulut katetaan yhtiövastikkeella. Latauspisteitä voidaan toteuttaa myös osakasvähemmistön hankkeena ja yksittäisen osakkaan hankkeena. Käytön aikaiset sähkökulut on pystyttävä laskuttamaan sähköajoneuvoa lataavalta henkilöltä kulutuksen mukaan.

Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon -Motivan opas 5.11.2018 Sähkö- ja hybridiautojen latauksen järjestäminen taloyhtiöissä

Avustus latauspisteiden rakentamiseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta latauspisteiden rakentamiseen taloyhtiöille, mikäli rakennetaan vähintään 5 latauspistettä. Avustusta myönnetään sähköautojen latauspisteiden rakentamiseen ja siitä aiheutuviin kiinteistön sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustus on 35 % toteutuneista kustannuksista, joita ovat mm. tarvekartoitus ja hankesuunnittelu, sähköpääkeskuksen tarvittavat muutostyöt, putkitukset ja kaapeloinnit sekä niihin liittyvät maanrakennustyöt. Tukea haetaan ARA:n verkkoasioinnin kautta. Lue lisää.

Ksoy_Oma_lataus_rgb_sininen_res_72

Autamme kaikissa taloyhtiön latausaseman valintaan ja suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Kauttamme saat latausasemat valmiiksi asennettuina ilman kuukausimaksua. Lue lisää vaihtoehdoista tai pyydä tarjous.

Ota yhteyttä: omalataus@ksoy.fi, puh. 05 7780 500, ma-pe 8-17.

Kaikki KSOY Oma lataus -latausasemat soveltuvat taloyhtiöihin, mutta erityisesti suosittelemme seuraavia malleja.

Latausasema + lämmitystolppa
Latausasema lämmitystolpan tilalle

Lue lisää

Lue lisää

 
Ksoy_Oma_lataus_rgb_sininen_res_72

Pyydä tarjous

Kysy lisää:

omalataus@ksoy.fi

tai 05 7780 500.