Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Podcastin jakso 3: Kuinka säilytämme maakuntien elinvoiman globaaleissa muutoksissa

Linjoja pitkin -podcastin kolmannessa jaksossa pureudutaan siihen, miten voimme säilyttää maakunnissa alueellisen elinvoiman suurten maailmanlaajuisten muutosvoimien myllerryksessä. Samalla luodataan sitä, millainen rooli sähköverkkoyhtiöillä ja sähköverkoilla on elinvoiman kehittämisessä.

Ihmiset muuttavat kasvukeskuksiin, eivätkä väestöennusteet lupaile kovinkaan ruusuisia näkymiä maakuntien tulevaisuudelle. Korona-aika on kuitenkin tuonut mukanaan myös toisenlaista liikehdintää. Millaiset tekijät vaikuttavat ihmisten muuttohaluihin? Mitä vaikutuksia muuttoliikkeellä on maakunnallisten sähköverkkoyhtiöiden toimintaan? Pystyvätkö verkkoyhtiöt lisäämään omalla toiminnallaan alueiden elinvoimaa? Näistä kysymyksistä keskustelevat Linjoja pitkin -podcastissa Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja PKS Sähkönsiirto Oy:n toimitusjohtaja Pertti Menonen.

Toimiva sähköverkko on tärkeimpiä tekijöitä alueen elinvoimalle. Jos talo ei lämpiä, valo ei syty, eikä bitti kulje tietoverkossa, on eläminen aika hankalaa. Maakunnalliset verkkoyhtiöt ovat merkittäviä toimijoita alueidensa kehittämisessä. Sähköllä ja sähköverkoilla on myös merkittävä rooli hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamisessa.

Podcastia toteuttavat yhteistyössä Järvi-Suomen Energia, Kymenlaakson Sähköverkko, Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto ja Savon Voima Verkko.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki