Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Podcastin jakso 1: Kestääkö sähköverkko?

Linjoja pitkin- podcast sarjassa keskustellaan päivän polttavista energia-aiheista ja ensimmäisenä aiheena nostamme esille sähköverkon haasteet suuressa, pääosin sähkönkäytön lisääntymiseen perustuvassa muutoksessa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Onko kaikille tarjolla samanlaiset mahdollisuudet uuden tekniikan hyödyntämiseen ja pysyykö sähköverkko mukana muutokselle kaavaillussa haasteellisessa aikataulussa?

Hiilineutraaliin energiantuotantoon siirtyminen niin sähkön, kuin kaukolämmön osalta on jo hyvin pitkällä. Kokonaistavoite vaatii kuitenkin muutoksia myös asiakkaiden toiminnassa niin kotitalouksien kuin yritysten osalla. Useissa tapauksissa ne edellyttävät uuden teknologian, kuten vaikka sähköautojen ja aurinkovoimaloiden käyttöönottoa.

Näistä ja monista muista tähän murrokseen liittyvistä asioista keskustelemassa ovat toimitusjohtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Lauri Siltanen Savon voima Verkko Oy:stä. Lähde mukaan linjoille!

Podcastia toteuttavat Järvi-Suomen Energia, Kymenlaakson Sähköverkko, Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto ja Savon Voima Verkko

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki