Gå till innehållet
Hae sivustolta

Hemma

Är en julgran som växer i en kruka mer ekologisk?

Det är för många en kär jultradition att leta efter och köpa en julgran, men samtidigt känns det lite fel att fälla ett träd bara för några dagars skull. Skulle en julgran som växer i en kruka vara en möjlig lösning? En hurdan rumsväxt är en gran och hur klarar den uppdraget på lång sikt?

Pavlova eller chokladsalami? Delikatesser från stora världen till ditt julbord

Alla har kära och viktiga jultraditioner och -rätter, men ibland känns det bra med något nytt.

En airfryer är en snabb matberedare som sparar el

Airfryern har många namn, såsom varmluftsfritös, anordning för stekning och varmluftstillredare. Airfryern har ökat i popularitet under de senaste åren och priserna har blivit mer överkomliga.

Färgtemperaturen har betydelse

Under den mörka årstiden förflyttas fokus till belysningen i hemmet. Du behöver inte bli nervös när du ska köpa lampor, det gäller bara att komma ihåg några viktiga saker. En av dem är lampans färgtemperatur.

LED-lamporna blev en del av vardagen

LED-lamporna sparar mycket elektricitet och lämpar sig för nästan alla tänkbara belysningsbehov.

Tillred hälsosamma chips i hemmaköket

När man äter chips får man ofta uppleva en kort njutning för att sedan få dåligt samvete. Till all lycka finns det härliga och hälsosamma alternativ till de traditionella potatischipsen. Ingredienserna hittar du från egen gård och med hushållsmaskinerna kommer du lätt igång med tillredandet. Dags att prova!

Rent bättre vedeldade bastuugnar

De nya, vedeldade bastuugnarna med kontinuerlig uppvärmning är klart bättre än de gamla. Förbränningen är renare, mängden skadliga utsläpp är mindre och verkningsgraden är bättre – vedförbrukningen är också mindre än tidigare. Det är dock alltjämt svårt att jämföra bastuugnarna. Det blir dock lättare när den för vedeldade bastuugnar avsedda standarden för produkttestning som fastställer utsläppsgränser tas i bruk under de närmaste åren.

En bra fråga – Kan jag byta ut elbastuugnen mot en vedeldad bastuugn?

Vad kräver det? Skulle värmen stanna kvar i bastuhörnet eller kan bastuugnen ge extra värme till inomhusluften i hela bostaden?

Vi testar batteridrivna sågar – Hjälpreda för många jobb

Vi fick testa tre batteridrivna kedjesågar av olika storlek för att såga ved på stugan. Jyrki Näkki, som arbetar yrkesmässigt med skogsarbete hade inte någon tidigare erfarenhet av batteridrivna sågar och kommentarerna baserar sig på den första upplevelsen.
Lataa lisää

© Kymmenedalens El Ab | Kymmenedalens Elnät Ab | Yhdystie 7, PB 9, 47201 Elimä