Gå till innehållet
Hae sivustolta

El till den som planerar att flytta

Ska du flytta? Kom ihåg att sköta dina elärenden i god tid, helst några veckor innan du flyttar. På det här sättet försäkrar du dig om att elektriciteten fungerar när du behöver den och att det inte uppstår avbrott i elleveransen i samband med flytten.

Notera! På grund av en exceptionell situation på elmarknaden är våra avtalsmöjligheter för närvarande begränsade. Tills vidare kommer vi endast att sälja nya elkontrakt till användningsställe belägna i Kymenlaakson Sähköverkko Oy:s område.

Välja det elavtal som passar dig bäst!

Sköt ärendet enkelt i Online-tjänsten

Som kund hos Kymmenedalens El sköter du alla elärenden i samband med flyttningen behändigt i Online-tjänsten. logga in med ditt bank-ID eller mobilcertifikat.

Avsluta ditt nuvarande avtal. När du flyttar ska du själv komma ihåg att säga upp elavtalet för din tidigare adress, i annat fall kan du bli tvungen att betala för den nya invånarens elanvändning. Uppsägningstiden är 14 dagar. Du säger upp både energi- och överföringsavtal med samma anmälan.

Det lönar sig att ingå ett nytt elavtal genast då du vet exakt flyttdatum.

Om du är ny kund ska du logga in i Online-tjänsten. Efter det är det enkelt att ingå ett elavtal, det enda du behöver göra är att välja det lämpligaste avtalsalternativet. Du behöver inte ingå ett separat elöverföringsavtal. Vi sköter om saken. Kom ihåg att du ska vara myndig för att kunna ingå ett avtal.

Har du köpt eller sålt en fastighet? Kom ihåg att överföra din elanslutning

Vid fastighetsköp överförs elanslutningsavtalet inte automatiskt till den nya ägaren i samband med överlåtelse av fastigheten utan säljaren och köparen ska separat komma överens om saken. När du flyttar till ett rad- eller våningshus behöver du inte föra över anslutningen.

Kundtjänsten

Vi betjänar dig i alla frågor som gäller elavtalet. Om du vill diskutera med vår kundtjänst ska du ta kontakt, tfn 05 7780 500. Vår kundtjänst är öppen mån–fre kl. 8–17.

© Kymmenedalens El Ab | Kymmenedalens Elnät Ab | Yhdystie 7, PB 9, 47201 Elimä