Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Takautuvasti maksettava sähköhyvitys ja maksuajan pidennys

Julkaistu 7.3.2023

Laki takautuvasti maksettavasta sähköhyvityksestä ja maksuajan pidennyksestä astui voimaan 6.3.2023.

Maksamme takautuvan sähköhyvityksen asiakkaillemme automaattisesti, eikä sitä tarvitse erikseen hakea.

Sähköhyvityksen saavat ne kuluttaja-asiakkaamme, joilla on ollut vuoden 2022 marras-joulukuussa ja/tai vuoden 2023 tammikuussa arvonlisäverollinen sähköenergian hinta yli 10 snt/kWh, tai joilla on ollut pörssihintoihin sidottu KSOY Pörssi -sähkösopimus.

Lisäämme sähköhyvityksen asiakkaidemme sähkölaskulle automaattisesti, joten sinun ei tarvitse olla meihin yhteydessä.  Maksamme hyvityksen rahallisesti vain erityistapauksissa, kuten jos sinulla ei ole enää voimassa olevaa sähkösopimusta KSOY:n kanssa.

Huomioimme sähköhyvityksen laskennassa marras-joulukuun sähköenergian osuuden laskusta sekä kahdesti tammikuun sähköenergian osuuden laskusta. Sähköhyvityksen omavastuu on 90 €/kk ja sen ylittävältä osalta maksamme sähköhyvitystä 50 % sähköenergian kokonaishinnasta, kuitenkin enimmillään 700 €/kk.

Lain mukaisesti myönnämme maksuaikaa 1.1.2023–30.4.2023 välillä syntyneeseen sähköenergian kulutukseen liittyville sähköenergialaskuille. Kuluttaja-asiakkaille maksuaikaa voidaan myöntää enintään 120 ja yritysasiakkaille enintään 60 päivää. Lisämaksuaikaa tulee hakea ennen laskun eräpäivää. Lisämaksuaika ei koske sähkön verkkopalvelumaksua (sähkön siirtomaksu).

Mikäli tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun tavoitat numerosta 05 7780 500, arkisin klo 8–18.

Lisätietoa takautuvasta sähköhyvityksestä (avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoa sähkövähennyksestä, sähkötuesta ja alv-alennuksesta (avautuu uuteen ikkunaan)

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki