Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Varaudumme mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin lisämiehityksellä

Julkaistu 28.8.2023

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan syvenevä matalapaine liikkuu lähivuorokauden aikana maan etelä- ja keskiosan yli pohjoiseen. Tuulet voimistuvat maanantaina 28.8. alkuillasta ja säärintama etenee illan ja yön aikana pohjoisen suuntaan. Myös Kymenlaakson Sähköverkon alueelle ennustetaan voimakkaita puuskia (15–20 m/s), jotka voivat aiheuttaa puiden kaatumisia sähkölinjoille ja häiriöitä sähkönjakeluun.

Varaudumme tilanteeseen lisäämällä miehitystä verkon valvontaan, korjaukseen ja vikapalveluun.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, saat siellä tapahtuvista runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Palvelun saat käyttöösi Online-palvelussa.

Voit lukea verkkosivuiltamme lisää tietoa ja ohjeita sähkökatkotilanteista: www.ksoy.fi/sahkoverkko/sahkokatkot/nain-varaudut-sahkokatkoihin.

Lisätietoja antaa tarvittaessa käyttövastaava Juuso Heinonen, puh. +358 5 7780 285, Kymenlaakson Sähköverkko Oy

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki