Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Torstain sateet eivät aiheuttaneet laajoja sähkökatkoja, tilanteen seuranta jatkuu viikonloppuna

Julkaistu 18.2.2022

Torstain 17.2. sateet eivät aiheuttaneet laajoja sähkönjakeluun häiriöitä, ja sateen olomuodon vuoksi pahoja tykkylumikuormia ei myöskään päässyt aiheutumaan.

Perjantain vastaisena yönä sade muuttui paremmin puihin tarttuvammaksi, sää pakastui ja tuuli voimistui. Näiden yhteisvaikutuksesta syntyi aamuyön ja aamun aikana joitakin keskijännitevikoja. Vikojen vauriot olivat pääsääntöisesti pieniä, lähinnä linjaan lentäneitä risuja tai linjoille taipuneita puita. Näihin tilanteisiin liittyvät viat saataneen korjattua perjantaina puoleen päivään mennessä.

Etenkin verkkoalueen pohjoisosissa puihin on jäätynyt jonkin verran lumikuormaa, joka voi yhdessä lauantaille ennustettujen sateiden kanssa aiheuttaa joitakin vikoja. Tilanteen johdosta asentajavarallaoloa on lisätty viikonlopun ajaksi.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Vikapalvelu palvelee ympäri vuorokauden. Vikapaikoista voi ilmoittaa meille myös verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella: tee vikailmoitus. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjojen päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Lisätietoja antaa tarvittaessa käytönjohtaja Janne Malmström, puh. 05 7780 250.

Kuva: Enerva Oy 18.2.2022

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki