Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Sähkömittareiden vaihto uuteen alkaa loppuvuodesta

3.4.2024

Tarkempaa tietoa saat osoitteesta mittarikiertue.fi.

Ensimmäiset asiakkaamme saavat uudet älymittarinsa syksyllä/marraskuussa. Mittareiden vaihto eli Sähkömittarit kiertueella -kampanja jatkuu vuoden 2027 loppuun saakka. Siinä vaihdetaan yhteensä 300 000 sähkömittaria uuden sukupolven älymittareihin PKS Sähkönsiirron, Kymenlaakson Sähköverkon ja Järvi-Suomen Energian alueilla.

Me tulemme siis käymään ja tuomme tullessamme mittarin lisäksi paljon hyviä ja hyödyllisiä asioita, joita uusi mittaustapa sinulle antaa.

Lisää tietoa mittareiden vaihdosta ja aikataulusta saat osoitteesta

mittarikiertue.fi

Kun oman mittarisi vaihtoaikataulu on tiedossa, voit tarkistaa sen sivuilla olevasta palvelusta.

Miksi sähkömittarit vaihdetaan?

Uusi sähkömittari on pelaamista varman päälle. Nykyiset mittarit kun alkavat tulla käyttöikänsä päähän eivätkä pysty vastaamaan tulevaisuuden sähköntuotannon ja -kulutuksen tarpeisiin niin joustavasti kuin pitäisi. Kuten sanonta kuuluu: parempi uusi mittari nyt kuin toimimaton tulevaisuudessa. Me kaikki haluamme varmuutta arkeemme ja sähköverkkoihin. Uudella mittarilla parannamme mahdollisuuksiamme huomattavasti.

Milloin sähkömittarit vaihdetaan?

Sähkömittarisi vaihdetaan vuosien 2024–2027 aikana. Saat oman mittarisi vaihdosta meiltä sekä ennakkotiedon että vaihdon tarkemman ajankohdan tekstiviestillä kahta viikkoa aiemmin.

Kuka vaihtaa sähkömittarit?

Mittarit vaihtaa kumppanimme Elvera. Heidät tunnistaa Elveran työvaatteiden lisäksi henkilökortista, jossa on sähköverkkoyhtiösi nimi ja Elveran tunnukset. Myös autot on merkitty Elveran ja Mittarikiertueen tunnuksilla.

Vaatiiko mittarinvaihto minulta toimenpiteitä?

Kun asentaja saapuu, varmista esteetön kulku sähkömittarillesi ja anna asentajalle työrauha. Myös uteliaat lemmikit on hyvä pitää poissa asennuksen ajan. Jos mittari on rakennuksen ulkopuolella lukitsemattomassa tilassa, läsnäoloasi ei tarvita.

Maksaako mittarinvaihto minulle mitään?

Sähkömittarinvaihto ei maksa sinulle mitään.

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki