Siirry sisältöön
Hae sivustolta

KSOY stipendiaatti Tessa Borodulin, lajina crossfit ja toiminnallinen urheilu

Tessa Borodulin haki stipendiä crossfittiin ja toiminnalliseen urheiluun. Hän osallistui syksyllä 2023 toiminnallisen urheilun MM-kisoihin Norjassa, ja hyödynsi stipendirahoja tämän matkan kustannusten, mm. hotellin ja lentojen kulujen kattamiseen.

Kuva: Riku Kuparinen

19-vuotias kotkalainen Tessa kertoo, että päätyi harrastamaan crossfittia sattuman kautta. – Korona oli eristänyt juuri kaiken ja koripallokausi loppui kuin seinään, joten yritin keksiä kotiin sopivia treenejä. Selasin nettiä ja löysin toiminnallisia treenejä, joihin lopulta tykästyin ja halusin tehdä niitä vain lisää. Koripallo sitten lopulta jäi ja siirryin kokonaan crossfitin pariin, kertoo Tessa.

– Tällä hetkellä treenaan normaalisti 8 kertaa viikossa ja nyt maaliskuussa käynnissä on myös Crossfitin Openit eli kaikille avoimet salilla tehtävät ’kilpailut’. Niihin minulla ei ole kilpailutavoitteita, mutta on hyödyllistä seurata, millä tasolla olen verrattuna Suomen huippuihin. Sillä sinne jonain päivänä haluan!

Tessa kertoo, että kauden 2024 kisasuunnitelmiin kuuluvat mm. parikisat kesällä ja marraskuun MM-kisojen top5-paikan tavoittelu. – Eli treenata täytyy kovaa, jotta tavoite marraskuussa täyttyisi Unkarin Budapestissä!

Toivotamme Tessalle hyvää harjoituskautta ja paljon onnea ja menestystä kisoihin.

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki