Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Karting-harrastaja Amanda Sallinen Orimattilasta sai KSOY stipendin syksyllä 2023

Amanda on käyttänyt stipendivaroja Espanjan kisareissuun keväällä 2024.

16-vuotias Amanda kertoo, että hän pelasi aiemmin koripalloa, mutta joutui lopettamaan sen fyysisistä syistä. ”Aloitin kartingin serkkuni pyynnöstä 13-vuotiaana. Hän lainasi minulle autoa yhden kerran, kun olin katsomassa hänen harjoitteluaan. Se oli sitten menoa saman tien. Puhuin asiasta varovasti iskälle ja hän hankkikin seuraavalla viikolla minulle kisa-auton ja moottorin sain lainalle naapurista”, Amanda kertoo.

Amanda on käyttänyt stipendivaroja Espanjan kisareissuun keväällä 2024. Kisamatkaan liittyy paljon menoja, kuten renkaiden hankkimista, ilmoittautumismaksuja ja matkustuskuluja. Amandan mukaan karting-harrastuksen kulut ovat suuret ja ilman tukijoukkoa ei olisi mahdollisuutta harrastaa ja kilpailla tässä lajissa. Olen lukenut aiemmin KSOY: n sivuilta näistä stipendeistä ja päätin hakea.

”Harjoittelen tällä hetkellä kolmena aamuna lukion urheilulinjalla Orimattilassa. Tämän lisäksi ajan simulaattorilla ratatreeniä sekä huolehdin kunnostani kisakautta ajatellen pyöräillen ja koutsini sekä fyssarini suunnitelmien mukaan. Harjoittelua on viikossa n. 10 tuntia. Suomen kisakausi alkaa huhtikuun lopulla, ja silloin suuntaamme radoille, jossa treenaamme aina päivän kerrallaan.”

”Tavoittelen tänä vuonna kotimaan kisoissa sijoituksia viiden sakkiin, ja jos jopa pääsisin podiumille yksittäisissä kisoissa. Tulen ajamaan Rotax Euro Series -sarjaa kansainvälisissä kisoissa ja siellä tavoittelen finaaliin pääsyä. Siellä on yleensä yli 100 kisakumppania, joten työsarkaa riittää. Yksi iso tavoite olisi päästä myös maailman finaaliin Valenciaan lokakuussa. Se vaatii hyvää menestymistä niin radalla kuin onnistumisia myös tukijoukkorintamalla, johon toivon tukijoita lisää.”

Toivotamme Amandalle paljon onnea ja menestystä kartingin parissa!

 

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki