Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Juho Leivo on harrastanut keilausta 8-vuotiaasta

Kouvolalainen Juho Leivo sai stipendin marraskuussa 2023 keilausharrastukseen. Tarinassaan Juho kertoo harrastuksestaan, kilpailemisestaan ja stipendin käytöstään.

”Olen Juho Leivo, 18 vuotta, kotoisin Korialta Kouvolasta. Harrastan keilausta, ja hain stipendiä kilpailumaksuihin ja välineisiin. Keilapallot ja -kengät ovat arvokkaita ja myös kilpailumaksuihin kuluu rahaa. Keilapalloilla on paljon erilaisia ominaisuuksia, ja niitä on aina muutama mukana/kisa.

Aloitin keilauksen jo 8-vuotiaana Kouvolan keilahallissa. Aluksi keilattiin perheen kanssa, ja sitä kautta päädyin Ylösen Keijon suosituksesta junnukeilaukseen. Onnistuin ja innostuin lajista yhä enemmän. Osallistuin aktiivisesti harjoituksiin ja Rautiaisen Anteron ohjauksessa kehityin. Aloin pärjäämään aikuisia vastaan kisoissa ja sain lisää intoa lajia kohtaan. Nyt olen keilannut noin 10 vuotta, kuulun keilaseurani Kouvolan All Starsin SM-liigajoukkueeseen ja Suomen keilailun Juniorien maajoukkueeseen.

Tällä hetkellä treenaan kolmesta viiteen kertaa viikossa ja osallistun kilpailuihin ympäri Suomea. Maaliskuussa valmistaudun SM-kisoihin, joiden finaali järjestetään huhtikuun puolivälissä. Siellä osallistun yksilökisaan sekä parini Rami Mukkulan kanssa parikeilailun SM-kisaan, jossa viime vuonna voitimme kultaa.

Keilailu on mukava laji, jännitystä riittää loppuun asti ja yksikin piste voi ratkaista kilpailun voiton viimeisen ruudun viimeisessä heitossa. Täydellinen 12 täyskaadosta tuleva 300-sarja on kaikkien keilaajien tavoite. Itselleni niitäkin tullut jo muutama, mutta viralliseen tilastoon lasketaan vain kilpailuissa tehdyt.”

 

Huhtikuussa 2024 Juho saavutti SM-kisojen parikisassa kultaa Rami Mukkulan kanssa, jo toisen kerran peräkkäin. Onnittelemme ja toivotamme menestystä jatkossakin!

 

 

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki