Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Energia-alan työtehtävien monipuolisuus on sekä yllättänyt että miellyttänyt KSOY:n kesätyöntekijöitä

KSOY:llä työskenteli kesällä 2023 kaksi kesätyöntekijää. Lotta Pulakka hoiti asiakaspalvelun ja myynnin tehtäviä energiapalveluissa ja Akseli puolestaan työskenteli Kymenlaakson Sähköverkon puolella. Molemmat kertovat jutussa kokemuksiaan kesästä.

Lotta Pulakka on työskennellyt jo keväästä 2023 lähtien Kymenlaakson Sähkön energiapalveluissa kesätöissä. Lotta kertoo meille nyt kesän kuulumisia ja kokemuksiaan asiakaspalvelutyöstä energia-alalla.

Lotta on työskennellyt kesän 2023 KSOY:n asiakaspalvelun tehtävissä.

”Olen tehnyt kesän ajan pääsääntöisesti asiakaspalvelua sekä etänä että toimistolla. Jokainen päivä on ollut erilainen ja työtehtävien laajuus on yllättänyt aina välillä. Olen tehnyt mm. vikailmoituksia, sähkösopimuksia sekä antanut yleistä sähköalan neuvontaa puhelimitse. Sain todella laajan perehdytyksen ja vaikka aluksi tuntui, etten ymmärrä yhtään mitään, niin pitkäjänteinen perehdytys oli hyvä. Pidin eniten siitä, kun puheluita ottaessa perehdyttäjä istui vieressäni, kuunteli asiakkaan kanssa käytyä puhelua ja auttoi etsimään käyttöjärjestelmästä oikeat tiedot nopeammin. Sähköyhtiössä jo aikaisemminkin töissä olleena, ajattelin, että työ olisi kutakuinkin samanlaista. KSOY:n asiakaspalvelu hoitaa kuitenkin sekä verkkopalvelun että sähkön myynnin palvelua, niin se on yllättänyt, miten paljon ja laajasti kaikkea asiakaspalvelijat KSOY:lla tekevät.”

”Kesälomituksen aikana tehdyt ruotsinkieliset asiakaspalvelun tehtävät olivat toisinaan melkoisia pähkinöitä ja ne kyllä jäivät mieleen. Myös todella mukavat puhelut asiakkaiden kanssa ja hyvä asiakaspalaute on jäänyt mieleen ja lämmittää mieltä edelleen.”

”Kesätyöni päättyy elokuun lopussa. Aion pitää vähän lomaa ja keskittyä musiikkijuttuihin, laulan ja sävellän omaa musiikkia. Teen baarityötä Kouvolassa, jota aion jatkaa nyt hieman useamminkin ja miettiä sitten rauhassa seuraavia suunnitelmia.”


Akseli Lamminpää on opiskellut sähkötekniikkaa LUT-yliopistossa neljä vuotta. Akseli on työskennellyt kesän Kymenlaakson Sähköverkolla. Näin Akseli kertoo kesän kuulumisia.

Akseli jatkaa diplomi-insinöörin opintojaan LUT-yliopistossa kesätöiden päätyttyä.

”Olen tehnyt kesän aikana enimmäkseen verkkotietojärjestelmän päivittämistä ja muuta dokumentointia. Konkreettisia tehtäviä olivat mm. ikätietojen päivittäminen, kaapeliojien generointi ja runkoverkon piirtäminen. Pääsin kesän aikana käymään myös maastossa ja tutustumaan käyttökeskuksen toimintaan.

Minut perehdytettiin tehtäviin hyvin ja sain ongelmatilanteissa apua. Yleisiin asioihin työpaikalla perehdytettiin heti kesätöiden alussa. Työtehtäväkohtaisia perehdytyksiä oli tietenkin sitä mukaan, kun uusia tehtäviä tuli eteen.

Kesätyö KSOY:lla on ollut mieleenpainuvaa, kun kyseessä on ensimmäinen työkokemukseni alalta, jota opiskelen. Opiskelukavereilta olin kuullut tarinoita heidän kesätyökokemuksistaan sähköverkkoyhtiöissä, ja jokseenkin nuo jutut pitivät paikkansa. Työtehtävät olivat kuitenkin vähemmän teoreettisia, kuin mitä odotin. Alan monipuolisuus yllätti minut täysin. Verkkoyhtiössä hyötyy sähköteknisen osaamisen lisäksi myös metsä- ja ympäristöalan osaamisesta. Kesätöiden loputtua jatkuu taas opiskeluelämä.”

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki