Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Energia-alan merkityksellisyys motivoi Olli Laitista

Olli Laitinen työskentelee KSOY:ssä energialiiketoiminnan johtajana. Tuotantotalouden diplomi-insinööri ehti ennen KSOY-uraa työskennellä myös virkamiehenä Energiavirastossa sekä asiantuntijana EK:ssa ja Motivassa. Kymenlaakson Sähkössä ensimmäinen tehtävä oli kehityspäällikön työ. Kaikista aiemmista tehtävistä on saanut osaamista myös nykyiseen tehtävään.

– Nykyinen tehtäväni on todella monipuolinen. Se sisältää niin johtamista, operatiivisia tehtäviä, talousseurantaa kuin pidemmän aikavälinkin kehitystyötä. Liiketoimintayksikköni päälliköt ovat todella kokeneita ja ammattitaitoisia. Johtamisen kannalta on merkittävää, että voin luottaa heidän tekevän oikeita päätöksiä omissa yksiköissään. Olen kuitenkin todella mielelläni mukana myös heidän yksiköiden palavereissa ja päälliköiden tukena.

Päivittäiseen työhöni kuuluu mm. sähkömarkkinoiden kehityksen seurantaa ja markkinoihin reagoimista sähkönhankintaan liittyen. Lisäksi meillä on yhtiössä käynnissä monia hankkeita, erityisesti IT-projekteja, joihin henkilöstöllämme menee paljon työaikaa, enkä usko, että tämä kehityspolku loppuu pian. Kehityksessä mukana pysyminen edellyttää vahvaa panostamista erilaisiin IT-työkaluihin.

Pidän siitä, että olen työni kautta mukana isoissa ja merkittävissä asioissa: energia-ala on ilmastonmuutoksen ja yhteiskunnan sähköistymisen kannalta ihan keskeisessä roolissa. Näitä asioita meilläkin pohditaan päätöksenteossa. Johtoryhmätyöskentely on meillä aktiivista ja hyvin organisoitua. Olen mukana myös sähköntuotannon, kuten mm. tuulivoimahankkeiden hankintaprosesseissa yhdessä yhtiön toimitusjohtajan kanssa.

– Koen, että KSOY on paras työpaikka, missä olen työskennellyt. Olen sopeutunut tänne todella hyvin, ja ihmiset meillä ovat erittäin ammattitaitoisia ja silti hyvin maanläheisiä. Tässä työyhteisössä on helppo olla ja tehdä töitä. Joskus on vaikea irrottautua päivän töistä, tehdä eroa työ- ja vapaa-ajan minän suhteen. En kuitenkaan koe sitä mitenkään rasitteeksi. Päinvastoin usein käy niin, että työasiat ratkeavat ja selkenevät illalla lenkkipolulla.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki