Vain 30 sentin tähden

27.04.2016

Työpöytäni ääressä puhelin pärähtää soimaan. Vastaan puheluun ja linjan toisesta päästä kuuluu: ”Halosen Hessu tässä moi. Tossa pari päivää sitten miulle soitteli myyjä jostain sähköfirmasta ja tarjosi edullista sähkösopimusta. Se lupasi, että kun nyt vaihdan sähköyhtiötä, niin säästän vuodessa yli 200 euroa. Voiks tää pitää paikkansa?”

myynti

Tämän tapaisiin puheluihin vastailemme asiakaspalvelussamme päivittäin. Sähkönmyynnistä on viime vuosien aikana tullut nykypäivän villi länsi. Alhainen sähkönmarkkinahinta houkuttelee markkinoille kuukausittain uusia sähkönmyyjiä, jotka aggressiivisella myyntityöllä yrittävät saada pikavoittoja.

Riihikuivaa rahaa ja risteilyjä

Asiakkaita houkutellaan lupaamalla mm. heti käteen 100 euroa riihikuivaa rahaa, laivaristeilyjä, aikakausilehtiä ja kylpylälomia. Heille kerrotaan, että vaihtamalla nykyisestä sähköyhtiöstä pois, vuoden aikana säästää jopa satoja euroja. Myyntipuheluiden aikana ”unohdetaan” asiakkaalle kertoa, että sähkönmyynti muodostaa sähkölaskusta vain 40 % osuuden. Loput ovat sähkönsiirtoa ja veroja, joita ei voi kilpailuttaa ja joiden määrään asiakas voi vaikuttaa vain rajallisesti.   

Kun asiakkaalle sitten selviää, ettei säästö ollutkaan sitä mitä oli luvattu, poikii se meille taas asiakaspuhelun. Asiakkaat kun kaikeksi onneksi ongelmatilanteissa soittavat siihen tuttuun yhtiöön, josta ovat tottuneet saamaan asiakaspalvelun langan päähän. Ja mielellämme autamme. Epäeettisesti toimivien myyjien hääriminen markkinoilla kuitenkin kieltämättä harmittaa – niin asiakkaiden kuin luotettavasti toimivien yhtiöidenkin puolesta. Muutama mätä omena voi mustata koko alan maineen.   

Palatakseni vielä Halosen Hessuun ja hänen sopimukseensa. Keskustelumme aikana käy ilmi, että Hessun koko vuoden sähkölasku siirtokustannuksineen ja veroineen on ollut vähän päälle 400 euroa. Näin ollen 200 euron säästö ei ole käytännössä edes mahdollista. Ja todellisuus siten onkin ihan toista. Laskutoimituksiemme jälkeen sähköyhtiön vaihtaminen toisi Hessulle säästöä 30 senttiä kuukaudessa. Ennen puhelumme päättymistä Hessu toteaakin: ”No enhän mä nyt 30 sentin tähden mitään vaihda.”

Minna Vuorinen
myyntipäällikkö
Kymenlaakson Sähkö Oy

Minna_Vuorinen

Kirjoita kommentti

Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.