Auringosta iloa ja sähköä, kiitos!

07.05.2018

Kevätaurinko lämmittää jo mukavasti ja kirkastaa suomalaisten mielet pitkän talven jälkeen. Samalla monella ajatus kääntyy mökkimaisemiin tai kodin remontointiin. Hankkisinko mökille sähköt? Millä lämmittää mökin tai kotipihan palju? Voisinko tuottaa omaa energiaa auringosta?

Kymenlaakson Sähkö hankki aurinkosähköjärjestelmän Elimäen toimiston alueelle viitisen vuotta sitten. Vielä tuolloin aurinkopaneeleja ei juurikaan näkynyt katukuvassa. Näin ei ole enää. Viimeisen kahden vuoden aikana on tapahtunut muutos, joka näyttää voimistuvan jatkuvasti.

Aloitimme aurinkosähköjärjestelmien myynnin viime vuoden alussa. Taustalla oli asiakkaiden kasvanut kiinnostus omaan pientuotantoon. Nyt on varmaa, että asia ei jää ainoastaan kiinnostuksen tasolle. Sähköverkkoomme asennettujen järjestelmien määrä on kaksinkertaistunut vuosittain ja on jo selvää, että tänä vuonna myynti ylittää kaikki odotukset.  Aurinkosähköjärjestelmiä asennetaan nyt ennätystahtiin.

Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet vuosi vuodelta ja maltilliselle ja pitkäjänteiselle sijoittajalle järjestelmän tuotto on jo nyt riittävä. Yritysten kohdalla kannattavuus on jo selvästi korkeampi johtuen investointituista ja suurempien järjestelmien suhteellisesti halvemmista hinnoista. Tämä yksistään ei mielestäni selitä kysynnän kasvua. Asiakkaiden motiivit hankinnalle vaihtelevat. Ympäristöystävällisyys, kiinnostus tekniikkaan ja omavaraisuus vaikuttavat hankintapäätöksiin. Aurinkopaneelit ovat pitkäikäisiä, joten järjestelmä maksaa käyttöikänsä aikana itsensä takaisin.

Kymenlaakson Sähkö haluaa olla mukana tukemassa tätä kehitystä tarjoamalla kokonaisvaltaisia ja huolettomia aurinkosähköjärjestelmiä sekä asiaan liittyvää neuvontaa asiakkaille. Uskon, että kymmenen vuoden päästä lähes jokaisella kadulla on talo tai pari, joiden kattoa koristavat aurinkopaneelit. Viisi vuotta sitten tämä olisi tuntunut lähes vallankumoukselliselta.   

Tutustu KSOY Oma Aurinko -tuotteeseen 

Olli Laitinen

Liiketoimintajohtaja
Kymenlaakson Sähkö Oy

Laitinen_Olli

Kirjoita kommentti

Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.