Apinoita ennen ja nyt

25.11.2016

Aloitin sähkömiehen urani 40 vuotta sitten perinteisessä sähkölaitoksessa. Työpaikka oli nimensä mukaisesti laitos, jossa oli virkoja, toimia, työsuhteita, harjoittelijoita jne. Asentajia suuri yleisö kutsui ”tolppa-apinoiksi”, joka oli kunnioitettava ammattinimike. Olen ollut itsekin tolppa-apina ja onpa minulla työurallani ollut oikein Osastopäällikön virka kaikkine ”etuineen” mm. kesällä lyhennetty työaika. Maailma ja sähköala ovat onneksi muuttuneet noista ajoista.

Yhteiskunta on tullut sähköriippuvaiseksi. Siksi sähkön toimitusvarmuuteen kiinnitetään tänä päivä erityistä huomiota niin asiakkaiden kuin lainsäätäjien taholta. Toimitusvarmuuden parantaminen vaatii tietenkin investointeja sähköverkkoon ja investoinnit vaativat myös rahoituksen. Kymenlaakso Sähköverkko investoi verkostoonsa mittavasti. Kohteet vaihtuvat vuosittain ja kohdistuvat tasapuolisesti koko verkkoalueelle pitkässä tarkastelussa. Rahoituksen varmistaminen tälle investointimäärälle vaatii aika-ajoin myös siirtotariffien tason tarkistamista. Ensi vuoden alusta tulemme nostamaan siirtohintoja noin 7,7 prosenttia.

feedback
Haasteellista hommaa

Tänä syksynä lukuisat verkkoyhtiöt ovat korottaneet siirtohintojaan. Korotuksista viestiminen tuntuu kuitenkin olevan haasteellista hommaa. Aiheeseen liittyen on nähty yritysten tiedotteita, joissa asiaa kierretään kuin kissa kuumaa puuroa eikä maaliin päästä lainkaan. Onpa jopa verkkoyhtiöitä, jotka eivät ole katsoneet asiaa lainkaan tiedottamisen arvoiseksi. Vai rajoittaako viestintää pelko asiattomista reaktioista?

Me laitoimme korotuksesta avoimesti tiedotteen medialle ja kerroimme asiakkaille asiasta yksityiskohtaisesti kirjeitse, asiakaslehdessä sekä verkkosivuilla. Nykykäytännön mukaan medioiden nettisivuilla alkoi välittömästi ”asiantunteva” keskustelu korotuksesta, sen suuruudesta, aiheellisuudesta, motiiveista, työntekijöistä, johdon bonuksista jne. Viesteissä kiroillaan ja uhkaillaan katkaista sähköt kokonaan mökiltä ja siirtyä pelkästään aurinkosähkön käyttäjiksi. Onpa yhtiömme nimeksi ehdotettu Kymenlaakson Riisto ja Ryöstö. Otamme nämä kaikki kritiikit ja ehdotukset vastaan nöyrästi.

Henkilökohtaisesti itseäni lämmitti kommentti: ”Apinakin pystyy johtamaan sähköyhtiöitä Suomessa”. Kehä on kiertynyt, olen palannut sähkömiesjuurilleni.

Kiitos palautteista ja Hyvää Joulun Aikaa.

Raimo Härmä
Toimitusjohtaja
Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Raimo_Harma

Kirjoita kommentti

Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.