Reunapuiden oksinta helikopterilla käynnistyy Kymenlaakson Sähköverkon alueella

14.04.2021

HeliAirSweden

Sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi 20 kV johtoalueelle ulottuvien reunapuiden oksia karsitaan helikopterin avulla. Oksinta käynnistyy 20.4.2021 ja kestää alustavan arvion mukaan juhannukseen saakka. 

Alueet, joihin reunapuiden oksinta helikopterilla kohdistuu vuonna 2021 ovat Hamina, Virolahti, Kotkan itäosat ja Miehikkälä. Raivaus alkaa Virolahden Vaalimaalta ja etenee siitä länteen.

Helikopteriraivauksen alueet näkyvät verkkosivuiltamme löytyvästä investointikartasta: www.ksoy.fi/sahkoverkko/toimitusvarmuus/investointikartta

Tiedotamme raivaustyön etenemisestä tekstiviesteillä, uutiskirjeillä, verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa sekä alueen lehdissä.

Huolehdithan, että yhteystietosi ovat meillä kunnossa, niin viestimme tavoittavat sinut. Omat yhteystiedot voit tarkastaa Online-palvelusta tai soittamalla asiakaspalveluumme, puh. 05 7780 500.

Jos helikopteriraivaus kiinnostaa, muista pitää varoetäisyys

Erityisesti taajamissa helikopteriraivaus herättää huomiota. Taajamissa raivaukseen osallistuu toteuttavan urakoitsijan puolesta aina kaksi ”alamiestä”, joiden tehtävänä on sekä avustaa helikopterilentäjää että huolehtia siitä, että varoetäisyydet sahaukseen säilyvät riittävänä, ja ettei vaaratilanteita pääse syntymään. Sahauskopteriin on pidettävä vähintään 90 metrin turvaetäisyys.
Raivaustyö saattaa myös aiheuttaa lyhytkestoisia sähkökatkoja, jos oksia pääsee putoamaan johtojen päälle. Toivomme alueiden asukkailta ja metsänomistajilta myönteistä suhtautumista, ja pahoittelemme raivaustyöstä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä ja meluhaittaa.

Miksi reunapuiden raivaustyötä tehdään?

Raivaustyö tehdään ilmajohtomääräysten mukaisesti puiden ja johtojen riittävän etäisyyden varmistamiseksi. Tavoitteena on sähkökatkojen ehkäiseminen. Metsäisillä alueilla vikoja tulee helposti, kun puut esimerkiksi tuulen vaikutuksesta tai lumen painosta taipuvat sähkölinjoille. Raivaustyö tehdään helikopterisahauksena, sillä maasta käsin työ olisi usein mahdotonta toteuttaa. Raivaamalla liian lähelle linjoja kurottavat oksat, voidaan sähkökatkoja ehkäistä jo ennakolta.

Urakasta vastaa yhteistyökumppanimme HeliAir Sweden AB.

Yhteyshenkilö: Erik Gustafsson, HeliAir Sweden Ab, 040 555 5563