Päivö-myrsky aiheuttanut sähkönjakelun häiriöitä verkkoalueellamme, uutinen päivitetty 30.6. klo 22.45

30.06.2020

myrsky_verkko

Tilanne klo 22.45

Myrskytuulet ovat pääosin laantuneet Kymenlaakson Sähköverkon alueella ja sähkönjakelun häiriöiden korjaustoimet ovat edenneet illan aikana hyvin. Iltayhdeltätoista keskijänniteverkon viat on pääosin korjattu, pienjänniteverkon vikoja korjataan aamuun saakka. Sähköttömiä kohteita on noin 250, kun niitä enimmillään illan aikana oli lähes 4000.

Tilanne klo 16.30

Tiistai-iltapäivän (30.6.2020) myrskypuuskat ovat aiheuttaneet sähkönjakelun vikatilanteita Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella, lähinnä rannikkoalueilla sekä jakelualueen itäosissa.  Korjaustoimenpiteet maastossa ovat käynnistyneet ja jatkuvat kunnes sähkönjakelun tilanne saadaan palautettua normaaliksi. Kovan tuulen ja sateen ennustetaan jatkuvan alueellamme noin klo 19 saakka. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa asiakkaillemme.

Ilmoita vikapaikoista ja seuraa häiriökarttaamme

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Tilaa maksuttomat häiriötiedotteet

Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, voit ottaa käyttöösi maksuttoman häiriötiedotepalvelun. Sen kautta saat tietoa asuinalueesi runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Maksuttoman häiriötiedotepalvelun voit aktivoida käyttöösi Online-asioinnissa. Siirry Online-palveluun.

Lisätietoja

Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Saku Mässeli, puh. 0400 391410, saku.masseli@ksoy.fi