Kartta osoittaa parhaat paikat sähköautojen pikalatauspaikoille

07.12.2020

Latausasema

Olemme julkaisseet verkkoaluettamme kuvaavan kartan, josta voi tarkastella alueellisia tehotietoja hyödynnettäväksi latauspisteiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Tarjoamme näin uuden työkalun tulevaisuuden infraverkkojen rakentamiseen. Kartan avulla on helppo ja nopea indikoida, mihin saadaan nopeasti toimitettua tehoa sähköautojen latauspisteiden rakentamiseksi.

Sähköautoilun ennustetaan monikertaistuvan lähivuosien aikana, mikä tarkoittaa, että myös latausverkoston on kehityttävä nopeasti ja voimakkaasti, sanoo kehityspäällikkö Asmo Karvinen Kymenlaakson Sähköverkolta. Kartan avulla haluamme nyt edesauttaa infrarakentamista ja kertoa, mihin latauspistekapasiteettia on nopeasti ja helposti saavilla.

Kartassa on käytössä värikooditus, joka kertoo vapaan kapasiteetin verkossamme.

vihreä: kapasiteettia 4000 kW
sininen: kapasiteettia 3000 kW
turkoosi: kapasiteettia 2000 kW
keltainen: kapasiteettia 1000 kW
oranssi: kapasiteettia 500 kW
valkoinen: kapasiteettia 200 kW

Värikoodit antavat tämänhetkisen kuvan verkosta. Verkko kehittyy jatkuvasti ja parannamme verkkoa asiakkaiden ja yhteiskunnan toivomusten ja kehityshankkeiden perusteella. Alueet, joita karttaan ei ole merkitty, eivät siis ole poissuljettuja latausverkoston kehittymisen kannalta, mutta vaativat sähköverkon lisärakentamista.

Linkki karttasivustolle (aukeaa uuteen ikkunaan)

Lisätietoja antaa kehityspäällikkö Asmo Karvinen, puh 05 7780 249, asmo.karvinen@ksoy.fi


Lue lisää sähköauton latauksesta ja tutustu Oma lataus -tuotteeseen (aukeaa uuteen ikkunaan)