Uusitun Elimäen sähköaseman myötä sähkönjakelun laatu ja toimitusvarmuus paranevat

22.10.2019

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on uusinut Elimäen sähköaseman kaikki aktiivilaitteet. Elimäen sähköaseman uusinta parantaa alueellisen sähkönjakelun laatua ja toimitusvarmuutta. Ikääntyneiden asemien uusinta on osa Kymenlaakson Sähköverkon toimitusvarmuuden parantamisen pitkän aikavälin kehityssuunnitelmaa.

Elimäen sähköaseman laitteet ja rakenteet olivat ikääntyneet ja siirtokyvyltään alimittaiset, joten Kymenlaakson Sähköverkko uusi aseman kaikki aktiivilaitteet vuoden 2019 aikana. Työt alkoivat huhtikuussa ja päättyivät lokakuun puolivälissä. Hankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on noin miljoona euroa. Kouvolan Elimäen taajamassa sijaitseva Elimäen sähköasema on otettu käyttöön vuonna 1971. Sen kautta mahdollistetaan sähkönsiirto ja -jakelu Elimäen kirkonkylään, Teuroisiin, Villikkalaan, Raussilaan ja Ruotsinkylään. 

Hankkeen esisuunnittelusta vastasivat Rejlers Finland Oy ja Kymenlaakson Sähköverkko Oy. Sähköaseman uusintatöiden urakoinnista vastasi VEO Oy, keskijänniteverkon kaapeloinnista Elvera Oy ja voimajohdon muutostöistä Eltel Networks Oy.

Lisätietoja antaa käyttöinsinööri Antti Vuorenpää, puh. 05 7780 248, antti.vuorenpaa@ksoy.fi

KSOY Kymenlaakson sähkö vaaka 228px x 37px