Oksintatyöt helikopterilla jatkuvat Luumäen eteläpuolella

01.07.2019

Helikopteri lähikuva

Sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi 20 kV johtoalueelle ulottuvien reunapuiden oksia karsitaan helikopterin avulla. Oksinta on käynnistynyt jo toukokuun alussa ja kestää koko kesän ajan, syyskuulle saakka. 

Helikopterityö jatkuu jälleen viikolla 27. Oksinta on siirtynyt nyt Luumäen eteläpuolelle, Suur-Miehikkälän, Muurolan, Purhon ja Pyhällön alueille. Helikopteriraivauksen alueet näkyvät myös verkkosivuiltamme löytyvästä investointikartasta: https://www.ksoy.fi/sahkonsiirto/investointikartta 

Raivaustyö tehdään ilmajohtomääräysten mukaisesti puiden ja johtojen riittävän etäisyyden varmistamiseksi. Tavoitteena on sähkökatkojen ehkäiseminen. Metsäisillä alueilla vikoja tulee helposti, kun puut esimerkiksi tuulen vaikutuksesta tai lumen painosta taipuvat sähkölinjoille. Raivaamalla liian lähelle linjoja kurottavat oksat, voidaan sähkökatkoja ehkäistä jo ennakolta.

Toivomme metsänomistajilta ja alueen asukkailta myönteistä suhtautumista ja pahoittelemme raivaustyöstä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä. 

Urakasta vastaa Elvera Oy.

Lisätietoja: Petri Toivanen, puh. 040 562 3044, petri.toivanen@elvera.fi