Kymenlaakson keskussairaalan sähkön toimitusvarmuuteen ja laatuun merkittäviä parannuksia

19.09.2019

KSOY-V logo

Kymenlaakson Sähköverkko on toteuttanut Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalan sähkönjakeluun merkittäviä parannuksia. Sähkö syötetään sairaalaan jatkossa kolmesta eri suunnasta, kaikki sairaalan alueen keskijännitejohdot on uusittu ja lisäksi Kyminlinnan sähköasemalta tuleva keskijännitekaapeli on uusittu ja otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä. 

Kymenlaakson keskussairaala rakensi projektin yhteydessä kaksi uutta keskijännitekojeistoa, joihin uudet kaapelit kytkettiin. Kojeistot suunniteltiin Kymenlaakson Sähköverkon kanssa yhteistyössä siten, että niissä olevia erottimia voidaan käyttää kaukokäytöllä ja hyödyntää korvauskytkentätilanteissa. Uusi sähkönsyöttö on erittäin vikasietoinen. 

Projektin suunnittelu alkoi jo vuonna 2017 ja rakennustyöt on toteutettu vuosien 2018 ja 2019 aikana. Investoinnin arvo on noin 300 000 euroa. Urakoitsijoina rakennustöissä ovat toimineet Eltel Oy ja Elvera Oy. Kymenlaakson Sähköverkko investoi sähkön toimitusvarmuuden parantamiseen vuosittain noin 15 miljoonaa euroa. 

Lisätietoja:
Tuomo Hakkarainen, yksikön päällikkö, verkko-omaisuuden hallinta, tuomo.hakkarainen@ksoy.fi, puh. 05 778 0327