Harhaanjohtavaa sähkösopimusten myyntiä liikkeellä

28.03.2019

Info-merkki

Olemme saaneet erityisesti Kotkan seudun asiakkailta yhteydenottoja harhaanjohtavasta sähkösopimusten myynnistä sekä puhelimitse että katumyyntinä. Asiakkaille on tarjottu kotimaista sähkösopimusta, johon myyjän mukaan kannattaa tarttua, koska sähkön toimittaminen Kotkan seudulla muuttuu. Myynnin yhteydessä on joissakin tapauksissa mainittu yhteistyöstä Kymenlaakson Sähkön kanssa. Haluamme painottaa, että Kymenlaakson Sähkö myy sähkösopimuksia ja hoitaa asiakkuuksiaan vain Kymenlaakson Sähkö / KSOY nimen ja tuotemerkkien kautta ja sähkön toimittaminen ei ole verkkoalueellamme muuttumassa.

Kehotamme asiakkaitamme ja yhteydenottoja saaneita kuluttajia tarkkaavaisuuteen ja varovaisuuteen. Henkilötunnusta ei koskaan tule luovuttaa, ellei tiedä varmasti, mihin sitä käytetään. Kaikissa tilanteissa voit ottaa yhteyttä omaan sähkönmyyjääsi varmistaaksesi oman sopimustilanteesi.
Kymenlaakson Sähkön asiakaspalvelun yhteystiedot: p. 05 7780 500 arkisin klo 8­ -17.

Muistathan myös sähkön ostajan oikeutesi:

  • Solmia sähkönmyyntisopimus toimitusvelvollisen sähkönmyyjän kanssa.
  • Vaihtaa sähkönmyyjää.
  • Saada tietoa sähkön hinnan muodostumisesta.
  • Saada sähkösopimuksen ehdot kirjallisesti joko sopimuksen tekohetkellä tai jälkeenpäin, mikäli sopimus tehdään suullisesti. Jos sopimusvahvistusta ei ole toimitettu, ei sopimus ole asiakasta sitova.
  • Perua etämyyntisopimus kuluttajansuojalain mukaisessa peruutusajassa eli 14 vuorokauden aikana sopimuksen tekemisestä.  Sopimuksen peruttamisen voi tehdä itse esimerkiksi sähköpostilla, tai oma sähköyhtiö voi hoitaa sen asiakkaan valtuutuksella.
  • Saada ilmoitus sopimusehtojen tai sähkön hinnan muutoksesta vähintään kuukautta ennen muutoksen voimaantuloa.