Virran väen vauhdikas vuosisata – Kymenlaakson Sähkön 100 vuoden tarina koottu yksiin kansiin

30.10.2018

Historiikki kansikuva

Kymenlaakson Sähkön 100-vuotispäivänä 30.10.2018 julkaistiin yhtiön historiikki 'Virran väen vauhdikas vuosisata', jonka on kirjoittanut Reijo Hämäläinen. Teos kertoo paitsi yhtiön 100-vuotisen tarinan niin myös ajankuvaa siitä, miten sähkön merkitys on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana.

Kirja on kuvaus Kymenlaakson Sähkössä tehdyn työn historiasta. Yhtiön kehitystä kuvataan kirjassa yhtiössä työskennelleiden ihmisten kautta. Teosta varten on haastateltu asentajia, toimihenkilöitä, johtajia ja hallinnon edustajia. Näkökulma saattaa poiketa muista vastaavista historiikeista, kertoo Reijo Hämäläinen.

Kirja on hyvin tarinallinen ja sisältää paljon eri aikakausia kuvaavaa kuvitusta. Lähes 30 tarinan kautta kerrotaan elävästi mm. linjanrakentajien ja asentajien työstä ja heidän liikkumisestaan vaikeissakin olosuhteissa aikojen saatossa ja myrskyjen pauhatessa. Kirja on jaettu neljään osaan: Maakunnan sähköistäjä vei valon kyliin, Sääntelyn aika hidasti kasvua, Yhtiön verkko laitettiin kuntoon ja Avoin markkina teki yhtiöstä ison.  Aineistoa kirjaan löytyi Kymenlaakson Sähkön omista arkistoista ja jonkin verran myös alueen lehdistä. Kirjassa käsitellään koko satavuotinen historia, mutta pääpaino on viimeisessä 25 vuodessa.

Historiikki1

Toimitusjohtaja Aku Pyymäki kertoo, että yhtiössä ollaan kirjaan erittäin tyytyväisiä ja erityisesti tarinallisuus miellyttää kirjan elementtinä.  Reijo Hämäläinen on tehnyt kirjan valmistelussa ja toteuttamisessa merkittävän työn, painottaa Pyymäki.

Kuvassa: vasemmalla teoksen kirjoittaja Reijo Hämäläinen ja oikealla toimitusjohtaja Aku Pyymäki.

Tiivistelmä kirjasta PDF-muodossa:

Kirjan voi tilata itselleen 25 euron hintaan. Tilaukset sähköpostilla osoitteeseen: viestinta@ksoy.fi.