Varaudumme vuodenvaihteen mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin

31.12.2018

Talvinen puu

Voimakas matalapaine saapuu Suomeen uudenvuodenaattona eli maanantaina 31.12.2018 illalla. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan matalapaineen keskus siirtyy tiistaina 1.1.2019 päivällä kohti kaakkoa ja sen jälkipuolella alkaa puhaltaa puuskainen pohjoisenpuoleinen tuuli. Tämänhetkisen ennusteen mukaan tuuli heikkenee vasta keskiviikkona 2.1.2019.

Varaudumme mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin ja nostamme valmiuttamme. Tiedotamme sähkönjakelun tilanteesta verkkosivuillamme ja Facebookissa. Asiakkaamme saavat halutessaan runkoverkkoa koskevat häiriötiedotteet joko kännykkään tai sähköpostiin.

Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Ilmoita vikapaikoista, mutta älä koske sähkölinjoille kaatuneisiin puihin

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Tilaa maksuttomat häiriötiedotteet

Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, voit ottaa käyttöösi maksuttoman häiriötiedotepalvelun. Sen kautta saat tietoa asuinalueesi runkoverkon sähköhäiriöistä tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Maksuttoman häiriötiedotepalvelun voit aktivoida käyttöösi Online-asioinnissa. Siirry Online-palveluun.

Sähkökatkoihin varautumisesta voit lukea lisää verkkosivuiltamme: Näin varaudut sähkökatkoihin

Lisätietoja

Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttökeskuksen päällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397
harri.nummenpaa@ksoy.fi